Alfred Hitchcock 2 – Strašidla na dobrou noc přehled

Alfred Hitchcock 2 – Strašidla na dobrou noc
https://www.databazeknih.cz/img/books/97_/97127/alfred-hitchcock-2-strasidla-na-dobrou-noc-97127.peg 4 59 59

Antologie horrorových povídek:

Literatura světová Horory Povídky
Vydáno: , ABR
Originální název:

Alfred Hitchock presents: Stories For Late at Night , 1961


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Alfred Hitchcock 2 – Strašidla na dobrou noc. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (12)

rafan65
18.08.2023 5 z 5

Velká spokojenost, moc pěkné čtení u každého příběhu krásně mrazí na zádech. Některé povídky jsou opravdu luxusní a celkově je tato kniha mnohem lepší než první sbírka. Hodně mě to navnadilo tak se jdu poohlédnout po dalším díle.

eraserhead
24.01.2023 4 z 5

Skvělá příležitost seznámit se s horrory a psychologickými thrillery přelomu padesátých a šedesátých let a několika ještě staršími. Klasiky jako Hvízdající pokoj, Moucha, Jasan či Sousedé. Duchařiny, mrazivé horrorové thrillery, hned několik „exotických“ horrorů. Parádní ukázka toho, že dobrý horror nemusí být nutně nadpřirozený. I ty slabší povídky jsou pořád na slušné úrovni.


Eicherik
14.11.2022 4 z 5

Strašidla na dobrou noc jsou antologií různorodých hororových povídek. Najdeme tady třeba velice realistickou s názvem Přepadení, téměř dojemnou, nazvanou Vysoká sázka, potom také nesmrtelnou klasiku jakou je Moucha, dále také Celé město spí od legendárního Raye Bradburyho a nemohu vynechat Jasan, od mého oblíbence M. R. Jamese.
Citace z povídky Neuvěřitelný příběh: Tak mi vyprávěl o mnoha divných případech, kdy si příroda krutě pohrávala s lidským tělem. Vyprávěl klidně. Připomínal mého starého profesora biologie, který se podobně choval nad studentským mikroskopem. "...Jsou to divné věci. Velmi podivné. Některé jsou tak zvláštní, že se o nich v knihách skoro nepíše. Myslel jsem si, že o tom lékaři musí vědět, ale zřejmě se v lidech vytváří druh studu. Ponechávají se v tajnosti... Majitelé pohřebních ústavů musí vidět neuvěřitelné bytosti... Víte, když člověk narazí na případ, který učebnice jen naznačují, je otřesen."

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Alfred Hitchcock 2 – Strašidla na dobrou noc v seznamech

v Přečtených85x
v Doporučených6x
v Knihotéce40x
v Chystám se číst16x
v Chci si koupit11x
v dalších seznamech6x