Anglické povídky přehled
Edgar Allan Poe , Jerome Klapka Jerome
Anglické povídky/English stories je dvojjazyčná česko-anglická kniha složená z knihy Výběr povídek od autora Jerome Klapka Jeroma a z knihy Fantastické příběhy od Edgara Allan Poea.
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Anglické povídky. Přihlašte se a napište ho.
Znásilnění češtiny, dá-li se to tak říci; jediným cílem překladu je slovo od slova papouškovat anglický text a poskytnout tak čtenáři přehledný slovníček, jehož literární hodnota však odpovídá nule. Na knihu proto nelze nahlížet jinak než na sbírku fenomenálních anglických povídek pánů Poea a Klapky s přiloženým slovníkem. Stejně to ale zamrzí, protože třeba na takovém Tracyho tygrovi je zřejmé, že i duální knížky můžou být přeložené znamenitě; proč to nevyšlo i tady, netuším.
Kniha Anglické povídky v seznamech
Část díla
Černý kocour / Černá kočka
1843
Mají být ženy krásné?
Máme říkat, co si myslíme, nebo si myslet, co říkáme?
Maska Červené smrti / Maska Rudé smrti / Škraboška rudé smrti
1842
Medailon / Oválný portrét / Oválná podobizna
1842
Jerome Klapka Jerome - 2* (už zase)
- už potřetí jsem dala šanci tomuto autorovi a už vážně naposled, on mě prostě hrozně nudí, nudil mě každé knize, kterou jsem od něj přečetla. Bohužel.
Edgar Allan Poe - 4*
- moje první setkání s Poem a bylo to moc dobré. Jeho texty jsou děsivé, ujeté, šílené, rozhodně míním jeho tvorbu více prozkoumat.
Suma sumárum 3* za celou knihu. Bylo dobré mít česky překlad na protější stránce, protože psaní autorů, hlavně Poe, je historické a některá stará slova opravdu neznám.