Hvězda mého života přehled
Ondřej Neff
Arkádie (Ondřej Neff) série
V románu Hvězda mého života se vrátíme do romantického prostředí lunárního habitatu Arkádie, do doby, kdy kolonizace Měsíce nabývala na dynamice a vznikly první konflikty se Zemí. Hrdina arkadského cyklu Kuba Nedomý se zde poprvé potká se svým budoucím druhem Dědkem Čuchákem a pozná i čínskou bojovnici Su z rodiny Wang-li, která se mu stane životní družkou. Jak si na to čtenáři arkadského cyklu zvykli, i tento román je nabitý prudkým dějem a dech vyrážejícími dějovými zvraty, ve kterých je Neff suverénní mistr. Ano, život na Měsíci není procházka růžovým sadem…... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Hvězda mého života. Přihlašte se a napište ho.
„Něco není v pořádku“
Jemně zavrtěl hlavou.
„Nevím. Možná. Uvidíme.“
Proč jí nevytáhnete? Vždyť je úplně hotová!“
„Možná že je, možná není. Ona si sama řekne.“
Když jsem četl „Měsíc mého života“ a posléze „Reparátora“, říkal jsem si, kam ten pan spisovatel spěchá? Teprve „Rock mého života“ se trochu ustálilo a sledovalo samostatný příběh. Ale až teprve ve „Hvězdě mého života“ se konečně dozvíme, jak Jakub Nedomý k Dědkovi Čuchákovi přišel. A také, jak Čuchák přišel k Čuchákovi. Tady je to celé pěkně od počátků jejich přátelství a spolupráci. Prostě všechny ty okolnosti, které tvoří podstatu příběhů z Arkádie.
Malá ochutnávka:
Snad nejakčnější, nejzajímavější a nejbrutálnější je v příběhu duo Alice – Viktor. Jejich eskapády a zabíjení snad nezná hranic. I když on se ani Jakub Nedomý neztratí. Jeho průjezd ochrannou stěnou je taky pěkně šílená jízda. Jinak je příběh snad nejlepší z těch čtyřech knih, co jsem zatím četl. Bavil jsem se, smál jsem se i se někdy divil, co všechno se dá vymyslet. Například proměna v Čucháka mě docela dostala. Je to prostě povedené dobrodružství a už se pomalu připravuju na další příběh.
Citát: Nikdo není dokonalý, ani Třpyt rosy.
PS – V příběhu je strašný kiks. Jedná se o převrácené vozidlo. Nemohou jej dostat zpět na kola, ale najednou jim hrozí nebezpečí, tak do auta nasednou a ujedou . . . jak jen dostali vůz na kola nám pan spisovatel neobjasnil.
Nečtu knihy z Měsíce popořadě, ale s o to větším nadšením. Příběh je vždycky super. A ještě bych ráda složila poklonu lidem z nakladatelství Mystery Press za to, jak skvěle se s novým vydáním popasovali. A druhou poklonu skládám Sašovi Rašilovovi. Audioknihy nemají chybu.
Vražedná temnota, Nezkrotná říše a další knižní novinky (39. týden)
24.09.2023
„Nikdo není dokonalý, ani Třpyt rosy.“
„Co si takovej Polák myslí, že se rozsypu, když uslyším, že mě prokleje? I když, na druhou stranu, být prokletej od Poláka, to už je něco. To člověk jede do pekla jak namydlenej, a ani nemusí čekat na smrt.“
Kniha Hvězda mého života v seznamech
Měsíc nájemní vrazi české sci-fi sci-fi obchod s lidskými orgány akční sci-fi sci-fi detektivkyAutorovy další knížky
1998 | Tma |
2007 | Tma |
1989 | 3x Kája Saudek |
1988 | Měsíc mého života |
2007 | Jeruzalémský masakr motorovou pilou |
Tohle mi teda nesedlo. Kdybych to neměl jako audioknihu, kterou poslouchám při práci, tak to nedokončim. 2. díl arkádského cyklu neznám, ale oproti jedničce tady v trojce dost přibylo na můj vkus holywoodské nesmyslné akce, překombinované a nelogické zápletky a fantasmagorických motivů. Jednička byla oproti tomu hard sci-fi. Jsou tam blbosti typu, že se ztratí šatl plný lidí a ty lidi nikomu nechyběj. Najdou se na povrchu Měsíce (po výbuchu toho šatlu) s odebranými orgány (to jako ta těla přežila výbuch a pak je někdo na povrchu Měsíce ve skafandru operoval?). Působí to taky jako dva samostatné příběhy podivně slepené... Hvězdu navíc dávám jen z nostalgie a lásky.