Biggles a černý slon přehled

Biggles a černý slon
https://www.databazeknih.cz/img/books/29_/29834/bmid_biggles-a-cerny-slon-nAS-29834.jpg 4 17 17

Biggles série

Nebezpečné pátrání po černém lupiči a vrahovi v divočině Ugandy. Ústřední postavou není tentokrát kupodivu Biggles, ale jeho kamarád Ginger

Literatura světová Dobrodružné
Vydáno: , Riopress

Biggles and the Black Raider, 1953

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Biggles a černý slon. Přihlašte se a napište ho.

jindrich7442
27.10.2022 4

Knihu jsem dostal v roce 98, jako vzpomínku na skautský tábor "Muštelka" v Jizerkách. Bylo to přesně to, co pasuje do výzvy - autor / kniha z Vašeho dětství... Před pár lety se mi podařilo získat drtivou většinu celé "Bigglesovi" knižní série a mám po přečtení tohoto dílu chuť si tahle dobrodružství prožít všechna.

StarPopcorn
16.01.2021 5

Jedna z mých prvních Bigglesovek

JanzPardubic
31.08.2020 5

Biggles se tentokrát s kompletním týmem vydává do oblasti Velkých jezer ve střední Africe, aby pátral po zločineckém gangu tak zvaného Černého slona, který terorizuje obyvatelstvo v rozsáhlé oblasti mezi Jižním Sudánem na severu a Tanzánií a Kongem na jihu. Jde rozhodně o jeden z povedených „poválečných“ nebo „policejních“ dílů, kdy W. E. Johns velmi dobře rozpracoval samotnou metodu pátrání po Černém slonovi, která tvoří nejsilnější stránku příběhu.

Letouny (užívané Bigglesem a jeho týmem): De Havilland Mosquito, Percival Proctor, Auster, De Havilland Puss Moth.

Kniha Biggles a černý slon v seznamech