Bigglesův křest ohněm přehled
William Earl Johns
I to nejlepší letecké eso se někdy muselo učit létat. A to se neobešlo bez chyb! Tímto obdobím Bigglesova života a jeho prvními týdny nad frontou Vás provede tato kniha.
Literatura světová Dobrodružné
Vydáno: 1995 , RiopressOriginální název:
Biggles Learns to Fly, 1935
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Bigglesův křest ohněm. Přihlašte se a napište ho.
Moje třetí bigglesovka.
Biggles se smyslem pro čest, spravedlnost a kamarádství se řadí k mým oblíbeným hrdinům.
Sice by bylo fajn se ke knihám dostat jako kluk, to by teprve bylo něco, ale i tak. Přes jednoduchost a přímočarost příběhů knihy o Bigglesovi čtu rád.
Přesto, že autor se opírá o vzpomínky z války, má dar strhnout svým vyprávěním tak, že člověk má pocit, že čte spíš dobrodružnou knihu s důrazem na čest a kamarádství.
Určitě si někdy přečtu další příběhy. A rád.
"Biggles v nedbalkách"... Pokud se nepletu, tak je to chronologicky naopak díl první (vlastně druhý, první je samozřejmě "Před prvním vzletem"). Děj se totiž odehrává před "Biglesem od Velbloudích stíhaček" i "Návratem od velbloudích stíhaček". Příběhy jsou velmi podobné jako v těchto dvou knihách, tj. relativně samostatné a volně na sebe navazují. Některé z nich jsou ovšem rozděleny do několika navazujících kapitol. Překlad knihy je velmi slušný, občas ovšem překvapí velmi nepodařená sazba, v níž místy chybí mezery mezi slovy a to jevážněnepříjemnéčtení. Celkový dojem: 75%
Kniha Bigglesův křest ohněm v seznamech
1969 | Biggles od velbloudích stíhaček |
1994 | Biggles a bitva o Anglii |
1992 | Biggles v Africe |
2003 | Biggles - Před prvním vzletem |
1992 | Biggles: Návrat velbloudích stíhaček |
Bigglesovi začátky u letectva. Opakují se tu některé motivy z Velbloudích stíhaček. Tohle se sice číst dá, ale pořád je to jedna ze slabších knih W. E. Johnse. Dávám dva a půl bodu.