Billy Summers přehled
Stephen King
Udělá jen poslední pif paf a vypaří se jako Houdini. Vystačí si ale s maskou, díky níž zatím osudu unikal? Už je to vážně naposled, protože si chce dopřát důchod s milionem na zapikolovaném kontě. Billyho Summerse přestalo naplňovat zaměstnání nájemného snipera, byť odpravoval výhradně nejpodlejší lumpy. I při poslední zakázce, podle níž má v nudné díře na Středozápadě skoncovat se zabijákem, jehož výpovědi před místním soudem se mafie ukrutně bojí, se tenhle veterán z války v Zálivu na zásah jaksepatří připraví a nic neponechá náhodě. A jako pokaždé si taky nasadí masku přitroublého mamlase, který lehce splyne s okolím, ačkoli ve skutečnosti má pořádně za ušima, je ukázkově sečtělý a usebraný jako zenový mnich. Přesněji řečeno mnich s pěkně uleželým posttraumatickým syndromem. Jenže v den D se cosi zvrtne a plány jdou nadobro šejdrem, když mu osud předhodí do cesty Alici… Morální thriller amerického krále hororu na téma vykoupení spájí kriminalistický bystrozrak Émila Zoly s etikou dalšího francouzského klasika. Každý je přece podle Saint-Exupéryho zodpovědný za to, co k sobě připoutá. „Nesporný mistr hororového žánru, přesouvající se tvorbou do říše noirových thrillerů, svou novinkou dokládá, že nás dokáže překvapit a ohromit i po všech těch desetiletích.“ – Esquire... celý text
Literatura světová Romány Thrillery
Vydáno: 2022 , OneHotBookOriginální název:
Billy Summers, 2021
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Billy Summers. Přihlašte se a napište ho.
Naprostý souhlas s brigita 1501. Spoustů věcí tam King opakoval stalé dokola aby to bylo srozumitelné snad i pro retardovaného republikána s půlkou mozku... oj měla na mě snad vliv Kingova podprahová kampaň proti Trumpovi? Určitě ne.... ale Trump je zlý, odporný, nechutný omezenec!!!!
Teď vážně. Docela mě těší, že máme s Kingem na politiku podobný názor, ale aby to na mě blil z každé druhé strany, to není potřeba
Jednu hvězdičku dávám za slibný rozjezd, druhou za pomrknutí směrem k hotelu Overlook.
100 nejčtenějších knih roku 2023
27.12.2023
50 nejčtenějších knih letošních prázdnin (2022)
04.09.2022
TOP 10 nejprodávanějších knih (33. týden)
25.08.2022
Více souvisejících novinek je uloženo v archivu.
„Někoho zabít, to není žádná maličkost.“
„V této válce nebudeme mít po službě, dokud nepadneme.“
„Nevadí mu, když špatní lidé platí za to, aby zabil jiné špatné lidi. V podstatě vidí sám sebe jako popeláře se zbraní.“
Více citátů z knihy najdete u autora.
Kniha Billy Summers v seznamech
přátelství americká literatura napětí zrada znásilnění násilí Irák nájemní vrazi odstřelovači, snajpři váleční veteráni
1994 | Řbitov zviřátek |
1993 | Osvícení |
2010 | Pod kupolí |
2001 | Zelená míle |
2008 | Svědectví |
Vítejte pod kupolí Štefkovo rozhárané spisovatelské mysli... až do úplného konce jsem čekala na smysl této adéhádé mizérie... takové nekonečné prokletí Billyho Summerse... chvíli tam a dalších osm chvil zase někde jinde... moje pozornost se po nějaké době nemilosrdně vydala na dlouhý pochod na řbitov zbytečně natěšených záložek... kam se podělo to geniálně zneklidňující uskřípnutí vnitřností... právě jemu tolik vlastní... ta hrabárna v samotném epicentru zla pod povrchem člověčí existence... je mi líto... každý den zkrátka není (p)osvícení.