Bordelína a Řachatice aneb Les Bambručák v ohrožení přehled

Bordelína a Řachatice aneb Les Bambručák v ohrožení
https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/493182/bmid_bordelina-a-rachatice-aneb-les-bamb-13M-493182.jpg 5 14 14

Bordelína série

V lese Bambručáku se všem daří výborně. Aby také ne, mít dobrou kouzelnici na své straně je výhra. Kouzelnice zvířátkům ráda pomůže, poradí, kdejakou bolístku vyléčí. To však ještě nikdo netuší, co se stane, když Bordelínu navštíví její sestřenice… Řachatice je obávaná, zlá čarodějnice. Ráda ostatním škodí, ubližuje, škádlí je a trápí zákeřnými lumpárnami. Zvířátka bijí na poplach – les Bambručák je v ohrožení! Povede se čarodějnici Řachatici stáhnout Bordelínu zpět k záškodničení, nebo se jí střapatá kouzelnice postaví a všechny zachrání?... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Bordelína a Řachatice aneb Les Bambručák v ohrožení. Přihlašte se a napište ho.

Luciluc
11.07.2024 4 z 5

(SPOILER) Knížka čtená dceři. První díl o Bordelíně se dceři moc líbil, takže pokračování nás neminulo a vyhlížíme i třetí knihu, která má vyjít za pár dní. Tentokrát za Bordelínou přijede na návštěvu její starší sestřenice Řachatice, která na Bordelínu od jejího narození žárlí (nesnese pomyšlení, že už není tou nejmladší a nejroztomilejší čarodějnicí) a dělá jí naschvály a ubližuje. U Bordelíny doma opanuje celou její chaloupku, zabere ji postel, chce, aby jí Bordelína vařila, chová se jako generál, ale Bordelína ji zprvu nedokáže odmítnout a postavit se jí. Řachatici se nakonec povede svést ji zpět na „špatnou stranu“, z hodné kouzelnice se opět stává zlá čarodějnice, která dělá neplechy a záškodničí (očaruje lesní ovoce, aby bylo slané, s Řachaticí vyčarují dětem velké uši, Řachatice nechá zmizet ze světa barvy, přilepí zvířatka a děti k cestám...). Nakonec se zlým čarodějnicím postaví parta dětí, i Bordelína najde odvahu a sama se postaví Řachatici a s pomocí dětí a jejich smíchu ji vyženou z lesa Bambručáku pryč.
Kromě Řachatice se v příběhu vyskytují nové postavy: skřítek Nežerka, bludička, která zabloudila, mužík Vrtonožka, který chtěl zničit narozeninovou oslavu sově Mudrlici, protože jemu samotnému bylo líto, že on žádnou oslavu nemá, strašidlo Tudlenudlák, či malí barevní skřítci Barvíci. Nechybí ale ani známé postavy jako Bordelínina kamarádka veverka Drzečka, sova Mudrlice, jezevec Hubert či lasička Elvíra.
V tomto díle mi, oproti předchozímu, přišla poučení více skrytá (pokud to tedy autorka jako ponaučení primárně zamýšlela). Mě osobně se asi nejvíc líbila hned první kapitola o Nežerkovi („…když se nenají, tak nebude ani rychlej, ani silnej a ani bystrej. Ba naopak bude akorát tak vzteklej, řekla Bordelína.“). Jako celek hodnotím o maličko hůř než první díl, ale pořád se nám příběh líbil a doporučujeme ho k přečtení.

veronika4937
30.05.2022 5 z 5

V druhém díle polepšenou čarodějnici Bordelínu navštíví její zlá sestřenice, čarodějnice Řachatice a vše je rázem vzhůru nohama. Na pokračování naši oblíbené pohádkové knížky jsme se s dětmi moc těšili a na konci nás mrzelo jen to, že jsme ji přečetli tak rychle. Doporučuji všem rodičům malých dětí jako čtení před spaním, je to originální, milé, vtipné, určitě nehrozí špatné sny. A opět palec nahoru za nádherné ilustrace, ty nemají chybu.

Cassidy.L
24.04.2022 5 z 5

Opětovně krásný příběh s naší oblíbenou Bordelínou a zvířátky z lesa Bambručáku. Knížku jsem nesměla zavřít, dokud jsem ji dcerce nepřečetla celou (jinak mě postihl trest v podobě křiku a slziček). Moc děkujeme za krásný příběh :)

Rivalové, Jen čas ukáže a dalších 70 knižních tipů (15. týden)

10.04.2022

Kniha Bordelína a Řachatice aneb Les Bambručák v ohrožení v seznamech