Zkrocení vévody přehled

Zkrocení vévody
https://www.databazeknih.cz/img/books/30_/307203/bmid_zkroceni-vevody-4j0-307203.jpg 4 52 52

Brides of Redemption série

< 3. díl

Úžasný příběh o vykoupení z hříchů, o lásce a vášni se odehrává ve viktoriánské Anglii první poloviny devatenáctého století. Vévoda, jenž potřebuje zkrotit…, dáma, jež odmítá pomoc Adam Chamberlain byl třetím synem vévody, známým jako flamendr a hazardní hráč. Nikdo od něj nic nečekal…, dokud nezasáhla tragédie. Nyní je Adam novým vévodou z Rothfordu, odhodlaný napravit škody, jež způsobil. Avšak tajemství z jeho minulosti vyžaduje, aby pomohl ženě, která o jeho pomoc vůbec nestojí… Nestává se každý den, aby se osamělé ženě na procházce v Hyde Parku představil vévoda. Překvapení Faith Cooperové ještě vzroste, když jí Adam nabídne místo společnice pro svou stárnoucí tetu. Faith odmítá být znovu zavázána muži – zejména tomuto muži, který ji dohání k zuřivosti, a zároveň ji přitahuje. Dokáže se však zříct zakázané touhy, když mezi ně vstoupí doutnající vášeň?... celý text

Literatura světová Pro ženy Historické romány
Vydáno: , Oldag
Originální název:

Redemption of the Duke , 2014


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Zkrocení vévody. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (10)

Senza Jenka
29.05.2024 4 z 5

(SPOILER) Adam není typický vévoda - dokonce i jeho mladické výstřelky mají specifické pozadí. Kromě toho v armádě dospěl a zmoudřel.
Faith není typická hrdinka téhle literatury. Nejenže ji zanechala bratrova smrt bez prostředků, ale nakonec ji nutnost postarat se i o matku dohnala k zoufalým činům. Nyní, když se snaží živit jako placená společnice mladé debutantky, jí cestu zkříží novopečený vévoda, poháněný pocitem viny.
Adam se cítí být zodpovědný za smrt jejího bratra a je odhodlán Faith pomoci, i kdyby se bránila a kopala. Hezký úmysl, ale přece jen trochu manipulativní chování. Nejprve ji dotlačí do změny zaměstnání a pak i do svatby.
Kdosi ovšem vypátral, co Faith kvůli chudobě kdysi udělala a posílá nejprve nechutné anonymní vzkazy, posléze začne psát do novin... Vylučovací metodou nakonec odhalí a eliminují viníka, vyznají si lásku a všechno je krásné.
Líbil se mi Adamův přístup. Naopak jsem byla znechucena pokrytectvím Faithiny matky.

LimedkaMikki
03.08.2022 4 z 5

Musím přiznat, že jsem až byla překvapená, jak dobrý příběh to byl. Poslední dobou jsem neměla úplně šťastnou ruku s výběrem až na tuto knihu. Po delší době se hrdinka, ani hrdina nechovali tak, že jim člověk chce dát pár facek. Adam sice vykazoval obvyklé vlastnosti hrdiny v románech (sebestředný, musí mít všechno pod kontrolou...), ale Faith se nenechala a klidně mu vysvětlila, co se jí nelíbí. Jen doufám, že ty předchozí dva díly budou taky takhle dobré.


moudivlacek
15.05.2021 4 z 5

Hezké zakončení série. Adam je tvrdohlavec, ale má dobré srdce, i když je někdy jak slon v porcelánu. Faith rozhodně není křehká kráska a už má dost za sebou, ale když jí zasáhne láska, i ona musí tvrdě bojovat o své srdce. Otázkou je, jestli by tentokrát neměla protivníka nechat vyhrát a srdce si nechat ukrást. Co kdyby náhodou tak vyhráli oba dva?
Oddech na jedno odpoledne.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Zkrocení vévody v seznamech

v Přečtených73x
v Doporučených4x
v Knihotéce83x
v Chystám se číst19x
v Chci si koupit9x
v dalších seznamech1x