Čajové minimum přehled
Jiří Hynek Kocman
Stručný popis základních druhů čajů a přípravy tohoto nápoje.
Můj komentář
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Čajové minimum. Přihlašte se a napište ho.
Nové komentáře (2)
Kniha je prostoupena autorovým zaujetím zejména pro čaje černé z pohledu západní přípravy čaje. Kniha je to milá a pro začátečníka přínosná ve svém minimalistickém minimu. Obsahuje pouze jednu nebezpečnou radu, a to degustace čaje do dvou minut, přičemž pokud teplota čaje klesne pod 60 stupňů, má být "bezcenný". Z tohoto hlediska se s autorem nemohu ztotožnit ani z hlediska nižší kvality čaje ani z hlediska teploty. Naopak popíjení tekutin mající více než 60 stupňů působí prorakovinně (jícnu). Některé čaje pak rozvíjejí plnou nuanci chutí až při teplotách nižší, o které bychom se při pití v horkém stupni připravili.
Související novinky (0)
Zatím zde není žádná související novinka.
Citáty z knihy (0)
Zatím zde není žádný citát z knihy.
Kniha Čajové minimum v seznamech
v Přečtených | 17x |
ve Čtenářské výzvě | 2x |
v Knihotéce | 10x |
v Chystám se číst | 4x |
v Chci si koupit | 1x |
První vydání knihy vyšlo v roce 1981, kdy informace v ní mohly být objevné. Vydání, které jsem četla bylo z roku 2000, což je doba, kdy u nás již byla dost rozšířená čajová kultura. Dnes, kdy jsme množstvím čajoven a čajových festivalů celkem unikát, lze říci, že tato kniha je značně zastaralá.