Caraval přehled
Stephanie Garber
Než vstúpite do sveta Caravalu, majte na pamäti, že je to len hra. Či už ste o Caravalu počuli čokoľvek, určite sa to nevyrovná realite. Je to viac než hra! Je to mágia. Scarlett vždy túžila Caraval zažiť a tento rok dostala pozvánku. Lenže vzápätí unesie jej sestru Tello tajomný režisér celého predstavenia. Niet sa čoho báť, Caraval je predsa len zdanie. Ale čo ak nie? Nech už je to akokoľvek, Caravalem musí Scarlett prejsť aj so zlomeným srdcom a sestru rýchlo nájsť, než sa spustí nebezpečný dominový efekt následkov a navždy ju stratí.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Caraval. Přihlašte se a napište ho.

Spectacular
Krasna, miloucka vanocni novelka, ktera mi skvele utekla a zahrala na srdicku. Doplnena kouzelnymi ilustracemi. Neni to zadne pribehove veledilo, ale asi ani nemelo byt. Proste jen mila navsteva v mem oblibenem svete. :)

Od Caravalu jsem asi měla trošku veliká očekávání a tak přišla lehce studená sprcha. Na to, jak to na mě jednu dobu všude skákalo, jsem čekala asi lepší příběh.
Námět jako takový je zajímavý, celé to prostředí má rozhodně potenciál, ale zpracování mi přišlo poměrně nedostatečné. Určitě se z toho dalo dostat víc.
Nejvíc jsem ovšem narazila u postav. Prakticky žádná mě neoslovila a nepřišla mi natolik zajímavá, abych jí fandila. Scarlet místy jednala podivně nelogicky a impulzivně a celé to pátrání a rádoby hra mi nefungovalo jako celek. Během děje vyskakovalo mnoho otázek, ale odpovědi jsem k nim nedostala a čím víc se blížil konec, tím spíš děj přišel nelogický a Scarlettino přemýšlení mi přišlo až hloupé. Nenavnadilo mě to na další díl.
„O některé věci se vyplatí usilovat bez ohledu na to, co tě budou stát.“
Kniha Caraval v seznamech
v Mé knihovně | 358x |
(tato data se aktualizují 1x za hodinu.)
2017 | ![]() |
2018 | ![]() |
2024 | ![]() |
2024 | ![]() |
2025 | ![]() |
Název: Caraval
Autor: Stephanie Garber
Hodnocení: 3,5/5
“Než vstoupíte do světa Caravalu, mějte na paměti, že je to jen hra…
Ale co když není?
Scarlett vždy snila o tom, že Caraval zažije na vlastní kůži. Možná i proto, že doma to pro ni nikdy nebylo snadné. Její otec ji vždycky vedl pevnou rukou – možná až moc pevnou. Když ale dostane pozvánku na Caraval a její sestra Tellu zmizí v rukou tajemného mistra hry, Scarlett se musí rozhodnout, jestli se odváží postavit nejen nástrahám Caravalu, ale i vlastním strachům.
Moje pocity:
Atmosféra byla úžasná – magická, tajemná a plná iluzí.
Příběh měl skvělé zvraty, ale občas byl dost zmatený.
Líbilo se mi pouto mezi sestrami a Scarlettina touha ochránit Tellu.
Celkový dojem?
Bavila jsem se, ale něco tomu chybělo. Scarlett mi občas přišla naivní a některé situace působily zvláštně. Navíc jsem čekala trochu hlubší vykreslení vztahů – hlavně toho s otcem, který hrál v příběhu důležitou roli, ale jeho motivace mi přišla spíš načrtnutá než propracovaná. I tak mě ale svět Caravalu okouzlil natolik, že pravděpodobně zkusím i pokračování.
Četli jste Caraval? Jak se líbil vám?
#Caraval #StephanieGarber #FantasyKnihy #Bookstagram #KnižníRecenze #MagickýPříběh