Čas Růže přehled
Věra Mertlíková
Vidět Neapol a zemřít. To je kolem roku 1480 opravdu snadné. Avšak proč věšet hlavu? Přistupte blíž, pánové a dámy! Božská komedie začíná! Kdo koho dneska zabije? Kdo získá magickou korunu z trnů a růží? Kdo se postaví hrůzám z nočních můr? A kdo si vytáhne výhru nejvyšší – opravdovou lásku? Přichází Čas Růže. Čas bolesti, krásy i nebývalých zázraků. Čas, kdy se dotkneš hvězd. A můžeš pít z číše života do dna! Brána dávných časů se právě otvírá a pro lásku se snadno umírá. Tohle zná každý, kdo se ráno budí v náručí milenky anebo s dýkou v hrudi. Láska a smrt, dvě strany jedné mince. Tu není, brachu, místo pro cizince! Jsi šejdíř, rváč či dívka nevinná? Vítá tě Neapol a její Rodina! Překrásné ženy, stateční muži, jen zastav ten čas trnů a růží, ve víru tance miluj naposled, zachraň svou lásku a s ní celý svět. Někdy je něžná, jindy na zabití. Došels až k pramenům a poznal taje bytí. Teď zvedni zrak k nebi v tichém údivu. Chci vidět Neapol – a zůstat naživu!... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Čas Růže. Přihlašte se a napište ho.
Fantaskní příběh. Ne fantasy ani přímo historický. Dobře čitelná kniha, mně nevadilo střídání písma, tak bylo jasné, že je to vnitřní hlas té které postavy. Hlavní hrdinka byla taková... mouchy, snězte si mě, pokud se vzepřela, tak jenom na chvíli. Bruno, ano, podivný chlapík, nevěděl, jestli ji jako Vašek z Prodanky nechce mimilovat nebo zazazabít... Líbil se mi Bellico, bratr Francesco a stará dobrá Marléna. Nebyl vysvětlený Germanico a nebyl dotažený Nero, takže uvidíme, že.
Anotace
Na knihu jsme se velmi těšila, nejen kvůli krásné obálce ale hlavně jsem byla zvědavá jak bude fungovat fantasy v historickém Neapoli
Když jsem knihu začala číst musím se přiznat že ze začátku na mě kniha působila velmi chaoticky, a pro mě nejvíce rušivým elementem bylo neustále se střídající písmo, pro obzvláštnění textu popřípadě pro upoutání čtenářovi pozornosti ve smyslu ano tady je něco důležitého tak ano, ale tady to máme na téměř každé stránce a to mnohdy i přes celou stránku a přitom se čtenář často nic důležitého ani nedozví
Co se týče hlavní hrdinky, tak k té jsem si hodně těžko hledala cestu, musím se přiznat že mě mnohdy až vytáčela, už si ani nevybavuji kolikrát byla unesena, ( nevím jestli to byl záměr ale počet únosů byl až úsměvný )vězněna a mučena, a přes to všechno si nenechala poradit nenechala pomoct a stále se snažila působit samostatně a nezávisle, já po tom všem čím si prošla bych byla za pomoc a podporu ráda, no u ní moc nepochodil
Zato záporné postavy byly vyobrazeny perfektně, to co jsem u Clarice postrádala tak zde jsem dostala plnými doušky - jsem prostě na ty záporáky ty já můžu , vývoj Nera mě proto bavil pozorovat
Dobrou polovinu knihy jsem se číst nutila, od druhé poloviny už byl děj zajímavější a čtení jsem si začala užívat, velkou motivací byly také překrásné ilustrace ty byly naprosto dokonalé
Kniha Čas Růže v seznamech
v Mé knihovně | 32x |
láska renesance Itálie česká fantasy dobrodružství historická fantasy Neapol rosekruciáni česká fantastika Sandro Botticelli, 1444/1445-1510Autorovy další knížky
2017 | Tři bábiny kobyly |
2022 | Čas Růže |
2019 | Rok ztraceného hřebce |
2023 | Bůh lovu |
2021 | Hříbě ze zlata |
Tohle bylo tak neskutečně čtivé a zábavné. Až na to, že si autorka nevybrala, co vlastně chce vyprávět. A tak zamíchala Bibli, Božskou komedii, de Sadeho Justýnu, Šípkovou Růženku, Xmeny, Tři mušketýry a Frankensteina. Prostě jako když pejsem s kočičkou vařili dort. Navzdory tomu jsem knihu přečetla celou, jen si dovolím povzdech, že tohle mohlo být opravdu skvělé, kdyby autorka nehonila příliš zajíců. A možná bych taky ocenila méně scén, kdy se někdo rozplýval nad oblinami hlavní hrdinky nebo ji unášel, mučil nebo všechno najednou.