Tři bábiny kobyly přehled

Tři bábiny kobyly
https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/360727/bmid_tri-babiny-kobyly-Qf0-360727.jpg 4 57 57

Konstantinopol kolem roku 930. Jediné místo na světě, kde se ještě konají závody vozatajů. Tři přátelé na nebezpečné pouti za vítězným spřežením. Legenda o paní, která žije kdesi na severu a věrnou službu odmění nejrychlejšími koňmi ze svého stáda. A dávné prokletí, které nepomine, dokud hříšník třem lidem nepomůže ke štěstí. V napínavé historické fantasy s motivy slovanských pověstí najdete nejen dobrodružný příběh, ale i věrné vylíčení dobového způsobu života spolu s fakty o jezdectví a vozatajství raného středověku. Naskoč na vůz a pobídni koně vpřed. Tohle je cesta. Za další zatáčkou můžeš potkat štěstí!... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Tři bábiny kobyly. Přihlašte se a napište ho.

essene
25.09.2024 5 z 5

Nečekala jsem nic moc-překvapila,naprosto krásně napsané,plno dobrodružství-doporučuji

RyonMathrin
20.08.2024 4 z 5

Autorka sama použila výraz "pokus o historickou fantasy", podle mě jde o velmi dobrý pokus. Nezmapované období po zániku Velké Moravy nabízí zajímavé možnosti a použité souvislosti (např. část vojáků sv. Václava, kteří se nepodrobili Boleslavovi, ale i další) příběh krásně doplňují. Síla slovanských, antických bohů i křesťanství se zde míchá a má vliv na magii.
Moc dobře se to četlo, ještě, že putování bylo rozděleno do kratších příhod a epizod, jinak by se kniha velmi těžko odkládala. Doporučuji.

alekis
07.02.2024 5 z 5

Začátek se trochu vleče, kniha se sice dobře čte, ale že bych se nemohla odtrhnout, tak to tedy ne. Později je děj trochu zajímavější a napínavější, zůstává jenom zodpovědět otázku: o co tady kráčí..? Co jenom to může být..? A kde vůbec jsou ty tři kobyly nějaké báby..?
Všechno se nakonec vysvětlí, i ty nesouvisející vsuvky kurzívou, z úplně jiného soudku, o dívce unesené divokým nájezdníkem.
Váhala jsem mezi 4* či 5*. Jenže autorka stvořila příběh docela neobvyklý, s použitím staroslovanského bájesloví a navíc, což hraje velikou roli, je to "naše gore list". Bratři Srbové tak říkají "našincům" - list z našeho lesa.
Číst podruhé už téměř jistě nebudu, ale další knihy z téhož pera... z téže klávesnice bych si docela ráda přečetla...
Takže nakonec není co řešit! :-)

Kniha Tři bábiny kobyly v seznamech