Celý den se nic nestane přehled
Bianca Bellová
Je letní den, po bouřce, asi v Praze, možná letos nebo napřesrok. Dvě ženy, Lola a Marta, dcera a matka, nesou těžké břemeno, střídavě se navzájem podpírají a pak zase odcházejí každá svou vlastní cestou. Lole je sladkých šestnáct, ale moc sladce si nepřipadá. Marta má pocit, že až jednou přestane flirtovat, život skončí. Obě trpce postrádají toho, kdo z jejich života zmizel a stále nepřichází. Esterházy! V hotelu, kde Marta pracuje, se chystá smuteční hostina, v kuchyni se smaží topinky s česnekem. V novomanželském apartmá se zatím pomátla indická nevěsta a míchá smažená vajíčka s pomerančovým džusem… Posbíráme do večera dostatek indicií, abychom zmizení pohřešovaného rekonstruovali? A kdo byl sakra Esterházy?... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Celý den se nic nestane. Přihlašte se a napište ho.
Chápu, že tahle autorka mnoha čtenářům "nesedne". Když knihu přečtete, zjistíte, že se sice celý den v podstatě nic nestalo, ale den probíhá na pozadí tolika souvislostí, až je to neuvěřitelné. A pokud se nad tím zamyslíte, tak si uvědomíte, že i každý náš - byť obyčejný den, je ovlivněn tolika událostmi v minulosti, o kterých ví každý, ví někdo....nebo víme jen my. I náš život většinou plyne s tím, že se vlastně nic nestane. Ale přesto je jedinečný. Není snadné tuhle knihu číst, ale ještě složitější je se nad ní zamyslet. Ale to platí asi pro každou knihu BB.
Tahle kniha po docteni v clovenku rezonuje, rozhodne se neda rict, ze by se nic nestalo. Je to trochu jina Bellova nez jsem zvykla, ale jista neucitost (misto, cas atp.) se vyskytuje i tady. To se mi libi.
35 nových eknih zdarma (září)
27.09.2020
Knižní novinky (3. - 10. 10.)
03.10.2013
„Vztah je něco jako dřevěná fregata; pořád je na ní co opravovat. Měnit opotřebovaná lana, namáčet a drhnout palubu, obnovovat nátěr, čistit trup obrůstající korýši každý den cídit zvon.“
Kniha Celý den se nic nestane v seznamech
Nevím. Takové nějaké nijaké. Zvláštní shodou náhod jsem četla dvě knihy o ztracených manželích po sobě. Tak mohu srovnávat. Ta předchozí ( Odloučení) se mi líbila více.