Černá píseň přehled

Černá píseň
https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/483049/bmid_cerna-pisen-KO1-483049.jpg 4 277 277

Čepel krkavce série

< 2. díl

Vyvrcholení příběhu Vélina Al Sorny. Ocelová horda, armáda fanatiků vedená válečníkem, který o sobě tvrdí, že je vtělený bůh, zpustošila Ctihodné království a valí se přes celý Dálný západ. Temného rytíře Kehlbranda nedokáže zastavit nikdo. Nikdo… jedině snad Vélin Al Sorna. Vélin opět získal svůj dar. Jeho nová píseň je však kupodivu černá, plná nenávisti a lačnící po krvi. I když mu pomáhá, v bitvách jej mění v neporazitelný vraždící stroj, který své nepřátele likviduje bez jakéhokoli slitování. Vélin se obává, že se z něj stává netvor, a hledá na svou píseň lék, zároveň však musí i s přáteli a s pomalu se formující armádou Kehlbrandových odpůrců prchat dál a dál na jih. Na konci spletitého děje plného překvapení a akce dochází k závěrečnému souboji mezi tygrem a vlkem….... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: ekniha , Host
Originální název:

The Black Song, 2020


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Černá píseň. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (43)

Elapheg
12.09.2024 5 z 5

Tentokráte jsem se pustil hned do druhého dílu duologie, do posledního dílu s Vélinem Al Sornou, do knihy: Černá píseň. Postavy mi byly známy z předchozí knihy, takže do děje jsem rychle zaplul. Vélin v předešlém díle získal ztracený dar, píseň. Tato píseň je ale černá a nutí ho dělat temné věci. V boji z něj činí nelítostného zabijáka nepřátel. Vélin se bude muset naučit svou novou píseň zkrotit. Nicméně tento díl je pokračováním zavylého nepřítele: Kehlbranda, Temného rytíře, který se prohlašuje za boha a jeho vojsko: Ocelová horda pustoší království za královstvím. Jediný, kdo ho může zastavit je Vélin Al Sorna s jeho družinou a početným vojskem a tentokráte mu budou stát po boku ještě jiní přátelé. Byl to poslední díl s Vélinem a nepovím, jak končí. Snad jen to, že konec je dost rychlý, otevřený a snad mohu doufat v pokračování Vélina a jeho přátel ještě alespoň v jednom díle. Teď budu hodnotit celou trilogii: Stín krkavce, což je první série. Zde je pro mne nepřekonatelná kniha: Píseň krve, 1. díl celé pentalogie. A duologie Čepel krkavce je také pětihvězdičková, ale je znát, že příběh už je místy trochu natahovaný. Nicméne jsem celou pentalogii zvládnul v tomto roce a doporučuji ji všem čtenářům fantasy i počínajícím čtenářům fantasy, kteří mají rádi souboje a války, které jsou vedeny šípy, meči, kopími, prostě vším ocelovým. Hlavně v díle Píseň krve, je to o tom, kdo umí z valečnického umění víc, než ten druhý. Začněte první trilogií: Stín krkavce a poznejte Vélina i jako dítě, které se učí bojovat a projděte si s ním všechny jeho životní cesty. Věřím, že nebudete zklamáni. Celá pentalogie je téměř výhradně o bitvách a získávání magických schopností nad nepřítelem. Takže pokud knihu načnete, autor vám nedá vydechnout od bitev, dokud knihu nedočtete. V tomto duchu se vede celá pentalogie. Celá pentalogie pro mne byla srdcovou záležitostí a já děkuji všem, kteří mě k těmto sériím přivedli. Nezbývá mi než autorovi zatleskat a poděkovat za skvělý čtenářský zážitek. Budu se těšit na další autorovy knihy. :-)

kirinka52
03.09.2024

Dočtená poslední kniha... Otočená poslední stránka...

Upřímně jsem zničená, že další už není.. Ty knihy mi ukradli kus duše a musím říct, že cítím neskutečný prázdno. Prázdno z toho, že mě nečekají další stránky...

Předchozí díl nás z lehka připravoval, že se blíží krvavá lázeň. Z každé stránky Černé písně na vás budou stříkat hektolitry krve! A to nejhorší je, že se vám to bude líbit! V zápasu tygra s vlkem budete hltat jednu stránku za druhou. Vydechnout stihnete až na konci.

Největší krutost v Ryanovi tkví v tom, že nevíme jestli něco bude dál..


L.R
06.06.2024 5 z 5

V knize nebyly žádné úplně hluché pasáže, kniha se četla výborně ostatně jako všechny knihy Vélinem. Za mě tedy konec byl pak najednou takový nějaký hrrr a na pár řádcích bylo vyřešeno, ale i tak kniha byla super. Autor si nechal otevřená zadní vrátka i pro případně další knihy.
Za mě doporučuji přečíst si obě série.

všechny komentáře

Související novinky (2)

10 nejprodávanějších eknih (listopad)

10.12.2021


Knižní novinky (44. týden)

31.10.2021


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Černá píseň v seznamech

v Právě čtených9x
v Přečtených385x
ve Čtenářské výzvě36x
v Doporučených23x
v Knihotéce259x
v Chystám se číst135x
v Chci si koupit59x
v dalších seznamech1x