Poručíme větru dešti ... aneb V bouři kulturní revoluce přehled

Poručíme větru dešti ... aneb V bouři kulturní revoluce
https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/387009/bmid_porucime-vetru-desti-aneb-v-bouri-k-9eG-387009.JPG 4 42 42

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Poručíme větru dešti ... aneb V bouři kulturní revoluce. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (7)

koblížek779
14.09.2024 5 z 5

Vtipná oddechová kniha. Vřele doporučuji.

Hemingway178
05.07.2024 3 z 5

Kniha už jeden podtitul má, ale klidně tam mohlo být i "....aneb aktivní blb horší třídního nepřítele!" Což by také mohl být krátký výstižný komentář této knihy. Oním blbem je jistý Jaroslav Dumbera, který to s naší socialistickou společností myslel tak dobře, že ho to málem zabilo. V epizodickém ději s ním projdeme od začátku 50. let až do poloviny 60. let, kdy se vyučený zedník dostane nejdříve na dělnickou přípravku, pak na FAMU, k rozjezdu televize a divadel malých forem u nás, až k popularizaci striptýzu pro papaláše a valutové cizince. To poslední nechtěně a pod nátlakem! Díky tomu poznáváme spolu s ním i řadu populárních osobností tehdejší doby, ať už zástupce světlých zítřků ( soudruhy Pavla Kohouta a Rudolfa Slanského), nebo ty méně nadšené (Radoka, Wericha, Libíčka, Roháče, ......). Jó a taky se tam občas mihne Kefalín. I když to vypadá, že ho tam autor dopsal až dodatečně a jen pro to, aby se mohla tato kniha počítat mezi Černé barony. Ale odsejpá to svižně a navíc nikdo neumí psát tak vtipně jako Švandrlík, takže mu to rádi odpustíte.


pami
07.09.2023 4 z 5

Vzpomínky na mládí , dělnickou přípravku, krátkou etapu na vysoké škole.
A na osobnosti s kterými se setkal např. Roháč, Radok, Sehnal, Dietl. Hlavní postavou je jeho spolužák a jeho životní osudy.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Poručíme větru dešti ... aneb V bouři kulturní revoluce v seznamech

v Přečtených58x
ve Čtenářské výzvě2x
v Doporučených4x
v Knihotéce69x
v Chystám se číst10x
v Chci si koupit6x
v dalších seznamech1x