Chvála české kuchyně - bible české gastronomie přehled
Yvetta Dörflová , Hugo Schreiber , Jarmila Schreiberová
Poprvé v naší vydavatelské praxi vychází kniha Chvála české kuchyně - tradice, jídlo, stolování, osobnosti, která mapuje celé panorama české gastronomie. Je to dílo určené nejen široké veřejnosti, ale především odborníkům. V pěti kapitolách zachycuje tradiční český rok; principy vaření; vývoj potravin; oborové kuchyně i proměny stylu vaření; obsluhy a stolování. Jsou zde klíčové osobnosti české kuchyně od Bavora Rodovského z Hustiřan, M. D. Rettigové, Anuše Kejřové, Marie Sandtnerové až po rybího krále Jindřicha Vaňhu a soudobé nositele Michelinských hvězd. Kapitoly obohacují literární ukázky z děl českých spisovatelů. Významnou součásti knihy je obrazová a fotografická dokumentace.... celý text
Můj komentář
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Chvála české kuchyně - bible české gastronomie. Přihlašte se a napište ho.
Nové komentáře (2)
Skvělé pojednání o historii české gastronomie. Od pánvičky po mistry kuchařského umění. Ukázky z literárních děl to výborně doplňují.
Související novinky (0)
Zatím zde není žádná související novinka.
Citáty z knihy (0)
Zatím zde není žádný citát z knihy.
Kniha Chvála české kuchyně - bible české gastronomie v seznamech
v Přečtených | 3x |
v Doporučených | 1x |
v Knihotéce | 4x |
v Chystám se číst | 3x |
v Chci si koupit | 2x |
Úžasné nahlédnutí pod pokličku české kuchyně v běhu staletí. Netřeba více dodávat.