Chvála české kuchyně - bible české gastronomie přehled

Chvála české kuchyně - bible české gastronomie
https://www.databazeknih.cz/img/books/31_/314648/bmid_chvala-ceske-kuchyne-bible-ceske-ga-0jv-314648.jpg 5 4 4

Poprvé v naší vydavatelské praxi vychází kniha Chvála české kuchyně - tradice, jídlo, stolování, osobnosti, která mapuje celé panorama české gastronomie. Je to dílo určené nejen široké veřejnosti, ale především odborníkům. V pěti kapitolách zachycuje tradiční český rok; principy vaření; vývoj potravin; oborové kuchyně i proměny stylu vaření; obsluhy a stolování. Jsou zde klíčové osobnosti české kuchyně od Bavora Rodovského z Hustiřan, M. D. Rettigové, Anuše Kejřové, Marie Sandtnerové až po rybího krále Jindřicha Vaňhu a soudobé nositele Michelinských hvězd. Kapitoly obohacují literární ukázky z děl českých spisovatelů. Významnou součásti knihy je obrazová a fotografická dokumentace.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Chvála české kuchyně - bible české gastronomie. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (2)

JancaMia
04.02.2023 5 z 5

Úžasné nahlédnutí pod pokličku české kuchyně v běhu staletí. Netřeba více dodávat.

bookcase
07.07.2017 5 z 5

Skvělé pojednání o historii české gastronomie. Od pánvičky po mistry kuchařského umění. Ukázky z literárních děl to výborně doplňují.


Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Chvála české kuchyně - bible české gastronomie v seznamech

v Přečtených3x
v Doporučených1x
v Knihotéce4x
v Chystám se číst3x
v Chci si koupit2x