Ďábelské hry přehled
Angela Marsons
Případy Kim Stoneové / D.I. Kim Stone série
Případy Kim Stoneové #2 Kim Stoneovou a její vyšetřovací tým povolají k nálezu zmrzačeného těla – oběť je však zároveň pachatelem brutálního znásilnění. Že by vzal někdo spravedlnost do svých rukou? Kim současně pátrá po skupině pedofilů, brzy však zjistí, že se stala sama terčem nebezpečné osoby. Ta zná každou její slabinu. A rozhodla se vyzkoušet na ní svůj zvrácený experiment. Kim ví, že každý další krok může být smrtící. A tentokrát je to osobní. Neboť čím větší zlo, tím ďábelštější hra...... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Pro ženy
Vydáno: 2021 , TémbrOriginální název:
Evil Games, 2015
Interpreti: Jitka Ježková
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Ďábelské hry. Přihlašte se a napište ho.
Vraždit se dá i s čistými rukami. Kniha je skvělá a popisuje řádění sociopatky, nečekané události a Kim je opět skvělá a prostě svá
Bombastické. Nechápu, že to mohlo být lepší něž první díl! :D
Výhoda je, že podle mě ani není nutné číst popořadě. Nenavazuje to a i tak získáte vlastní, komplexní příběh. Každopádně doporučuji všemi deseti.
Knižní novinky (30. 1. - 5. 2.)
29.01.2017
Kniha Ďábelské hry v seznamech
v Přečtených | 3 281x |
detektivní a krimi romány anglická literatura zneužívání pedofilie psychické problémy sociopatie
2016 | Němý křik |
2017 | Tichá modlitba |
2016 | Ďábelské hry |
2017 | Otevřený hrob |
2019 | Skryté karty |
4-4,5* / 5*
Ani nevím jak mám vyjádřit názor po dočtení této knihy. Druhá polovina (a hlavně poslední třetina) je skvělá. Pořád se tam něco děje, zvrácenost záporné postavy jede na plné obrátky. Obdivuju, jak je napsaná samotná postava Kim. Obvykle hl. postavy vyšetřovatele nemám moc ráda, Kim zbožňuju. Teď přichází to ALE.
Díky tomu, že známe hl. aktéra, jsem necítila v průběhu čtení žádné napětí. Do poloviny knihy jsem necítila ani moc potřebu číst dál, spokojeně jsem si přečetla pár stran a zase knihu zaklapla. Oproti tomu jsem u prvního dílu byla napjatá jak kšandy a, přestože jsem problémové postavy nějakým způsobem odhadla, jsem byla s detektivkou naprosto spokojená. 5* jsem tomu tehdy nedala snad jen proto, že to byl první díl a trošku nám byly informace podány zmatečně.
ALE jak jsem již napsala, u tohoto dílu se žádné napětí vlastně nekonalo. Postava Alex a všechno kolem ní je napsáno bravurně, klobouk dolů. Ale nemůžu dát s klidným svědomím 5* knize, kde mně byla polovina svým způsobem ukradená. A ten konec? Najednou si Kim vymyslí jak to bylo s těmi zneužívanými dětmi a okamžitě usvědčí zločince? Pardon, ale tomuhle jedinému v tom celém příběhu fakt nevěřím. Moc náhod, geniality a štěstí najednou :-)
Na druhou stranu mě ale nechápejte špatně. Rozhodně je to jedna z těch lepších (ne-li nejlepších knih), které se mi dostaly v rámci tohoto žánru do ruky. Akorát prostě jdu mírně proti proudu a nesedám si z toho na 100 % na zadek. Ovšem věřím, že další díly s Kim to dovedou a v sérii hodlám rozhodně pokračovat!