Den trifidů přehled

Den trifidů
https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/484339/bmid_den-trifidu-4Lw-484339.jpg 5 5752 5752

Trifidi série

1. díl >

Ten zážitek si málokdo na světě chtěl nechat ujít. Tajemné zelené záblesky, snad až odkudsi z hlubin vesmíru, šlehaly oblohou, celou noc trvala ta ohromující podívaná. Pro drtivou většinu lidstva to byla poslední věc, kterou viděla. Nadpozemský jev většinu zemské populace oslepil. Jedna katastrofa by však planetu nezdecimovala. Musela se k ní připojit druhá. Průmyslové rostliny, genetickou mutací proměněné v pohyblivá, jedovatě žahající monstra, využijí oslabení pána tvorstva a začnou jej systematicky vyhlazovat z povrchu zemského. Nastal den trifidů. Bude zároveň posledním dnem člověka? Na to odpovídá klasická katastrofická sci-fi, která se vám v tomto vydání dostává po dlouhé době do rukou ve své necenzurované podobě. Součástí knihy je předmluva Martina Šusta a obsáhlý autorský profil Johna Wyndhama. Ilustrace na obálce od Lawrence Manna skrývá několik detailů, kterých si čtenář nemusí na první pohled povšimnout. Na zdi za postavami lze spatřit portrét Johna Wyndhama, obálku prvního vydání Dne trifidů z roku 1951 a obálku Wellsova románu Válka světů, jenž byl velkou inspirací pro tuto knihu. Na tapetě s „trifidím“ vzorem visí obraz ostrova Wight, jenž v příběhu sehraje svou roli.... celý text

Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: ekniha , BB art

The Day of the Triffids, 1951

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Den trifidů. Přihlašte se a napište ho.

martianekk
31.10.2024 4 z 5

Velice poutavý sci-fi román. Četl se mi velmi dobře. Zajímavá zápletka, napětí i popis emocí postav jsem si užila. Mohu doporučit.

Sam1024
14.10.2024 4 z 5

Klasika SF!

Natty
05.10.2024 4 z 5

Příběh o apokalypse formou celosvětové slepoty a několika "přeživších" vidomých mě velmi bavila, ale pět hvězdiček bych dala až ve chvíli, kdy by se kniha více zaměřila na samotné trifidy, původně jsem snad i doufala, že jim ty oči vyšlehají oni a jejich existence bude onen zásadní problém. Takhle mám pocit, že byli jen jedním z celé řady problémů na cestě za vybudováním nové společnosti, byť vcelku nepříjemným, neřešitelným a nebezpečným. Bavily mě různé teorie, které si skupinky určily jako ty zaručeně nejlepší možné pro obnovu lidstva, všechny však v mých očích směřovaly k jisté záhubě. Co mi chybělo, tak zmínka strachu z další vlny komet a čekala jsem více potulných banditů. Rozhodně ale doporučuji k přečtení. Stojí za to.

Letní bouřky, Neodolatelná a další knižní novinky (30. týden)

23.07.2023

Knižní novinky (46. týden)

14.11.2021

„Mám všechno, co doopravdy potřebuju,“ řekla „a ty nám jednou vrátíš to ostatní, Bille.“

Každý, kdo kdy vlastnil nějaký poklad, trpěl asi věčným strachem o život.

Stádo ovcí nedoženeš na trh přímou cestou, ale vždycky se najde nějaký způsob, jak je tam dostat.

Více citátů z knihy najdete u autora.

Kniha Den trifidů v seznamech

v Přečtených8 285x