Atramentovo čierne srdce přehled
Robert Galbraith (p)
Detektiv Cormoran Strike / Cormoran Strike série
Keď do detektívnej kancelárie vkročí Edie Ledwellová s prosbou o rozhovor s Robin Ellacottovou, detektívka nevie, čo si má o neupravenej mladej žene myslieť. Spoluautorku kresleného seriálu Atramentovočierne srdce prenasleduje záhadný internetový používateľ a ona chce odhaliť jeho totožnosť. Robin má pocit, že jej s tým nemá ako pomôcť. O niekoľko dní však zistí, že Edie niekto zavraždil na Highgateskom cintoríne, kde sa odohráva dej seriálu. Robin a Cormoran Strike sa púšťajú do pátrania po neznámom...... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: 2023 , LindeniOriginální název:
The Ink Black Heart, 2022
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Atramentovo čierne srdce. Přihlašte se a napište ho.
Musím se přiznat, že se mi do dalšího dílu vlastně ani moc nechtělo --- 1152 stran?! Tohle je rozhodně velké mínus a myslím si, že takových stran ani v tomto díle není potřeba.
Ale :) Tento díl mě po dvou předcházejících, které pro mě byly zklamáním, velmi potěšil. Super téma a super zpracované téma! (Vztahovou linku nehodnotím, to mi snad ani nestojí za to a budu ji prostě ignorovat stejně jako v knize..). Četlo se to opravdu samo a vlastně jsem celý příběh přečetla mnohem rychleji, než bych u takového rozsahu očekávala. Ano, vybraný styl vyšetřování se v tomto případě opravdu nehodí, ale byla to zábava a navíc tak autorce děj dobře "fungoval", takže asi proč ne, že :D
A použití přepisů chatů pro popis části děje mi přišlo geniální. Ani se mi to nečetlo nijak zvlášť špatně a to jsem knihu četla jako eknihu v telefonu.
Takže za mě tentokrát spokojenost a vlastně se těším na nový díl. I když na ty počty stran tedy ne..
A tohle byl zase nejlepší díl série o Cormoranu Strikovi, jako to píšu pokaždé, když z ní přečtu další knihu :) Ne fakt, Černočerné srdce je mistrovství na mnoha úrovních. Skoro to vypadá, jako by Rowlingová trávila čas v pochybných internetových diskusích, tak moc jsou chaty z hry autentické. A tweety, z těch mi bylo při čtení úplně úzko, jak moc zobrazují skutečné chování nevychovaných na bývalém Twitteru. Ale s tím má nejspíš spisovatelka sama bohaté zkušenosti, ze kterých stačilo pouze čerpat.
Je fascinující, do kolika rovin se v Černočerném srdci autorka pustila. Cormoranova detektivní agentura řeší případ kyberšikany, proto se Robin zapojuje do internetové hry, kterou ale vede jiná skupina lidí než seriál, podle kterého vznikla. Pachatel spravuje hru, ale oběť se podílela pouze na seriálu. A Strikova agentura musí kroužit kolem všeho dohromady a ještě pátrat mezi lidmi, kteří nemají nic společného ani s jedním a se zavražděnou scenáristkou si byli blízcí v běžném životě.
Nechme stranou, jestli by agentura bez zkušenosti s řešením kyberšikany mohla takový případ vůbec dostat na starosti, a pokud ano, jak moc by bylo vhodné prostě do toho vlítnout jako do běžné sledovačky, tedy vytipovat si podezřelé, chodit za nimi v přestrojení a zaznamenávat si, jestli něco neťukají na notebooku, zrovna když pachatel chatuje. Každopádně napsané je to natolik poutavě, že věrohodnost postupu je mi fuk. Doporučuju, dávám sto procent.
50 nejčtenějších knih letošních prázdnin (2024)
02.09.2024
10 nejprodávanějších eknih (březen)
12.04.2024
Žebříček nejprodávanějších knih (14. týden)
12.04.2024
Více souvisejících novinek je uloženo v archivu.
Kniha Atramentovo čierne srdce v seznamech
v Přečtených | 1 415x |
vraždy záhady internet psychologické romány konflikty sociální sítě pátrání detektivové vyšetřováníAutorovy další knížky
2014 | Volání Kukačky |
2015 | Hedvábník |
2008 | Harry Potter a relikvie smrti |
2001 | Harry Potter a vězeň z Azkabanu |
2004 | Harry Potter a Fénixův řád |
Tak si říkám,co autor/ka s těmi dvěma plánuje... Jinak kniha dlouhá, trochu to ztrácí napětí, ale cca od strany 700 už to jede.