Deti, náš poklad přehled

Deti, náš poklad
https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/505380/bmid_deti-nas-poklad-8SU-505380.jpg 4 835 835

Delphine de Vigan v románe zachytáva obraz súčasnej digitálnej doby, v ktorej ľudia žijú len preto, aby boli na očiach. Odkrýva v ňom zarážajúci pohľad na svet, kde sa všetko vrátane rodinného šťastia vystavuje na obdiv a predáva na sociálnych sieťach. Hlavná postava Mélanie vyrastala pred televíznou obrazovkou zhypnotizovaná obľúbenými reality šou. V živote má jediný cieľ ? stať sa slávnou. Vzorná manželka a matka Mélanie býva v luxusnom obytnom komplexe na predmestí Paríža a venuje sa len svojmu youtubovému kanálu. Uverejňuje na ňom videá z každodenného života svojich detí, osemročného Sama a šesťročnej Kim. Koncept podnikavej matky žne úspech, sledujú ich milióny odberateľov. Ponuky na spoluprácu sa hrnú a deti sa tak niekoľkokrát do týždňa postavia pred kameru v značkovom oblečení, aby pred zrakmi divákov rozbalili ďalšiu hračku alebo ochutnali všetky dostupné príchute zmrzliny. Jedného dňa sa však kamera nezapne. Malá Kim je nezvestná a žiadna z možných hypotéz jej zmiznutia sa nedá vylúčiť.... celý text

Literatura světová Romány Thrillery
Vydáno: , Ikar (SK)

Les enfants sont rois, 2021

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Deti, náš poklad. Přihlašte se a napište ho.

Melanka
22.01.2025 4 z 5

Velmi čtivá a napínavá kniha. Stejně jako policistka jsem netušila, jak to funguje, ale moje děti mě vyvedly z omylu. To není fikce, takových lidí, kteří propadnou sdílení všeho, včetně své rodiny, je spousta.

slecnapeta
22.01.2025 3 z 5

Mně kniha nějak nechytla, přišlo mi, že jde jentak po povrchu, každou chvíli dělá bububu ohledně sdílení dětí a na mě to nefungovalo. Oceňuju, že na konci se z Clary nestala nesmrtelná policajtka, která přemůže nebezpečného únosce, ale vše se vyřešilo o hodně elegantněji.

bebina007
20.01.2025 2.5 z 5

Velmi zajímavé a aktuální téma sociálních sítí. Přesto mi styl psaní úplně nesedl a nedokázal vtáhnout do děje.

Kniha dvou cest, Dotek jako led a další knižní novinky (6. týden)

05.02.2023

100 nejčtenějších knih roku 2022

27.12.2022

Děti nade vše - novinka úspěšné francouzské autorky

09.11.2021

Více souvisejících novinek je uloženo v archivu.

Absence strachu svědčí o absenci lásky.

Člověk se musí alespoň vzdáleně setkat s nějakým neštěstím, aby dokázal ocenit, že sám je v klidu. Když si uvědomí, že se život může zhoupnout v jediném záblesku nějaké nenapravitelné tragédie, poklid je o to cennější.

Kniha Deti, náš poklad v seznamech

v Přečtených1 073x
v Mé knihovně292x