Děti z Bullerbynu přehled

Děti z Bullerbynu
https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/370279/mid_deti-z-bullerbynu-uap-370279.jpg 5 4634 4634

Pokaždé, když se na našem knižním trhu objeví tato knížka Astrid Lindgrenové, nositelky Ceny H. Ch. Andersena, udělá radost malým i větším čtenářům. Šest dětí – Lisa, která všechno vypravuje, její dva bratři Lasse a Bosse, sestry Anna a Britta a kamarád Olle – v ní prožívá veselé či méně zábavné každodenní příhody na švédském venkově. Ve třech částech knihy strávíme s dětmi celý rok: jaro s koťátky, léto s prázdninami, podzim se školou, zimu s vánočními svátky. A protože jsou to příběhy, které v různých podobách může zažít každé dítě, těší se stále neutuchajícímu zájmu čtenářů na celém světě.... celý text

Literatura světová Pro děti a mládež Příběhy
Vydáno: , Albatros (ČR)
Originální název:

Alla vi barn i Bullerbyn Mera om oss barn i Bullerbyn Bara roligt i Bullerbyn , 1947


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Děti z Bullerbynu. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (635)

Spiderman
11.06.2024 5 z 5

"Já si myslím, že to práskne každou chvíli." "Kousek falmucké uzenky, té nejlepší", "Ty perle tu nechal ten, co tu žil před mnoha lety." "Mandlička je na dva kusy, Oskar Agdu dostat musí." "Jmenuji si Lisa a je mi 7 let."...tak tyhle hlášky u nás v rodině natolik zlidověly, že je pořád používáme. :-D

Mirek240
10.06.2024 3 z 5

Pamatuju si, ze tato kniha byla prvni, kterou jsem si vypujcil na prukaz do mistni knihovny pred skoro 40 lety :) dnes jsem ji docetl synovi pred spanim a musim muj komentar rozdelit na dve casti. Skvele historky, ktere syna bavily, ale mozna to bylo tim, ze jsem v prubehu cteni ty pribehy upravoval. Uprimne je na teto knizce poznat, ze byla napsana v jine dobe a neco co bylo pred 60 lety absolutne ok, v soucasne dobe uplne nefunguje. Prekvapil me i jazyk, kterym byla kniha napsana, proste takto soucasne deti nemluvi, nekterym vyrazum jsem mel problem rozumet i ja :) kazdopadne ale syna kniha bavila a smal se, Lasse je ted jeho hrdina, ale stalo me to teda dost rychlych reakci na aktualni pribehy.


Slezadav
05.06.2024 5 z 5

Absolutní top mezi knihami pro děti. Oboum mým dětem se moc líbilo sledovat dobrodružství kamarádů z Bullerbynu. Dokonce tak moc, že dcerka skoro plakala, že už je knížka přečtená.
Moc hezky jsou popsané činnosti, které dnešní děti (zejména městské) nemají moc šancí zažít. Např. ovce ve škole nebo lovení raků.
Obdivuji ovšem Bulerbynské rodiče, že se nebáli děti v tomto věku na některé jejich výpravy pouštět.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Děti z Bullerbynu v seznamech

v Právě čtených23x
v Přečtených7 625x
ve Čtenářské výzvě1 053x
v Doporučených426x
v Knihotéce1 308x
v Chystám se číst243x
v Chci si koupit93x
v dalších seznamech46x