Divočina: Ztracené texty přehled
Jim Morrison
Básně a texty z literární pozůstalosti Jima Morrisona. Dvojjazyčné vydání. Člověk ani nemusí patřit mezi fanoušky kapely The Doors, aby tuto sbírku básní náležitě ocenil. Jim Morrison byl básník tělem i duší a dokázal do své tvorby mistrně odrazit svou inteligentní šílenost. Jeho básně jsou často silně existenciální, zmatené, krásně choré. Navíc je kniha rozdělena do dvou částí, z níž je jedna psaná anglicky a druhá obsahuje překlad, takže je možnost překlad (který je zde velmi dobrý, protože jde o volné verše) srovnat s originálem a plně se ponořit do velmi zajímavé poezie. Muži, co před hříchem z bahna měst prchli na širé moře. sledují navečer z paluby placentu hvězd a pak plují dál přes rovník & svými rituály křísí k životu nebezpečná zasvěcení Značí nové horizonty Chtějí cítit blízkost exorcismu, rituál plavby Čekat, hledat v pušce osvícenost mužnosti Zabít v jedné chvíli dětství i nevinnost... celý text
Literatura světová Poezie Umění
Vydáno: 1996 , VotobiaOriginální název:
Wilderness: The Lost Writings, 1990
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Divočina: Ztracené texty. Přihlašte se a napište ho.

Ó ano, v roce 2004 ji prodávali v Levných knihách kus od Bílé labutě, a já (coby mladý zamilovaný debílek) ji ještě na základce půjčil jedné slečně & logicky ji už nikdy neviděl. Trvalo mi příliš dlouho, než jsem z podobných romantických hloupostí vyrostl. Už skoro, ehm. Aspoň, že *myslím, že jsem kdysi byl, myslím, že jsme byli. Tvoje mléko je mým vínem, ty záříš mým mušelínem* si budu pamatovat navždycky

Niekedy okolo roku 2005 som prečítal asi polovicu, potom som ju požičal a už sa mi nevrátila. Raz sa k tomu vrátim.
Ps: Hodnotenie len ako vyjadrenie postoju, k pre mňa vtedy jednej z najobľúbenejších kapiel a sklamania z miestami neúnosnej kombinácie drog a zatieňeného úsudku.
Kniha Divočina: Ztracené texty v seznamech
v Mé knihovně | 79x |
(tato data se aktualizují 1x za hodinu.)
Výborná poezie od jima morisna ukazující že jim Morrison nebyl jen výborní zpěvák ale ještě lepší basnik.
SPOJNICE
Co je spojení
Kdyz se dva pohyby, jež mneli být
nekonečné a navzájem se vylucovat v jedné chvíli setkají
V čase?
Ano