Po stopách ztraceného syna přehled
Petr Hugo Šlik
Dobrodružství z Klárova série
Třetí klárovské dobrodružství Vojta, Jindra a Tereza mají pro strach uděláno. Společně odhalili tajemství jeskyně pokladů i staré cihelny, jejich přátelství ale poslední dobou není jako dřív. Vojta si našel nového kamaráda a zdá se, že se líbí i Tereze. Nešťastný Jindra si nerozumí ani s rodiči, a tak uteče z domova. Za úkryt si zvolí starou hájovnu v Modrém háji, která je už napůl rozpadlá. Není divu, že se jeden z kamenů ve zdi hýbe. Když ho Jindra vytáhne, objeví sto let staré dopisy…... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Po stopách ztraceného syna. Přihlašte se a napište ho.
Teda ten člověk, co vymýšlí anotace ke knihám z této série, by měl jít dělat něco jiného. Kniha je velmi zajímavá, příběh nás se synem bavil a je úplně o něčem jiném, než si budete dle názvu a anotace myslet. Opět krásné ilustrace a opět mapa na vnitřní straně vazby. A na zadní straně je ještě jedna, úplně nová. Doporučuji.
Knižní novinky (26.3. - 8.4.)
26.03.2018
Kniha Po stopách ztraceného syna v seznamech
2015 | Tajemství jeskyně pokladů |
2022 | Zkáza Jezerní kotliny |
2017 | Ve staré cihelně se svítí |
2018 | Po stopách ztraceného syna |
2019 | Záhada dračího klíče |
(SPOILER) Vážení přátelé, nemohu si pomoct, ale tento díl mi přišel trochu mimo. Nevím, jestli jsem hnidopich, ale na začátku je zmíněno, že děti zabránily v předchozí knize zbourání staré cihelny. Prosím - jak? Vždyť pro to nikde nic aktivně nedělaly, nebo alespoň nevím, že by o tom bylo cokoliv psáno. Přijde mi to divný. Též mi přišlo úsměvné, proč by Tomáš Winkler měl psát na ukrytý lístek svých rodičů, že jim děkuje, když ti už byli kdesi v Polsku?
Obecně ta "záhada" byla celá taková všelijaká.
I tak se jedná o hezký příběh pro děti s moc hezkými kresbami. Na čtenáře pomrkávají některé názvy kapitol, odpovídající známým dílům o válce (např. Na západní frontě klid; Sbohem, armádo; Cesta zpátky).
Vše je připraveno pro velké finále.