Ve staré cihelně se svítí přehled
Petr Hugo Šlik
Dobrodružství z Klárova série
Pokračování úspěšného titulu Tajemství jeskyně pokladů. Dvanáctiletí průzkumníci Vojta a Jindra získali novou kamarádku Terezu, která má stejnou kuráž jako oni dva. Společně objeví starou cihelnu, ve které přebývá asi dvacetiletý mladík František. Děti nejprve nechápou, co František v cihelně dělá, ale když jim mladý muž vysvětlí, že bojuje za záchranu architektonicky cenné cihelny, rozhodnou se mu pomoci. S nákupním centrem a obrovským parkovištěm by totiž Klárov nikdy nebyl jako dřív…... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Ve staré cihelně se svítí. Přihlašte se a napište ho.
Anotace zněla celkem nudně. Ale nedejte se odradit. Děj je zajímavý, opět napínavý a ilustrace jsou třešničkou na dortu. Oceňuji mapu na vnitřní straně pevné vazby, která je lehce jiná, než v prvním díle.
Skvělá kniha. Četla jsem s dětmi (7 a 9) bez znalosti předchozího dílu a byli jsme nadšeni všichni tři. Určitě doporučuji, děti to bude bavit.
Kniha Ve staré cihelně se svítí v seznamech
2015 | Tajemství jeskyně pokladů |
2022 | Zkáza Jezerní kotliny |
2017 | Ve staré cihelně se svítí |
2018 | Po stopách ztraceného syna |
2019 | Záhada dračího klíče |
(SPOILER) Příjemné pokračování této série pro děti, které je za chvilku přečteno a ničím moc nepřekvapí, protože indicie ohledně tajemství jsou hodně zřejmé. To ale není na škodu. Opět hezké ilustrace.
Hodně rychlý konec, až useknutý. Cihelna a její osud měla být nosné téma a najednou nikdo neví, jestli ještě někoho zajímá. Snad více o ní příště. Modleme se navíc za pana K.