Záhada dračího klíče přehled

Záhada dračího klíče
https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/416306/bmid_zahada-draciho-klice-TNP-416306.jpg 5 44 44

Dobrodružství z Klárova série

< 4. díl

Závěrečný díl oblíbené dobrodružné série z Klárova. Kamarádi Vojta, Jindra a Tereza chtějí na vlastní pěst vypátrat, kdo stojí za krádeží cenných historických dokumentů z klárovské radnice. Největší záhadou v případu je nalezený veliký klíč ozdobený figurkou draka. K jakému zámku patří? A jakou cenu má pro tajemnou postavu, která partu pronásleduje a neštítí se ani vydírání? Během napínavého pátrání kamarádi odhalí, kde je skutečné srdce Klárova.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Záhada dračího klíče. Přihlašte se a napište ho.

Ristridin
25.10.2024 5 z 5

Poslední čtvrtý díl je určitě nejlepší z celé série, nejvíce zajímavý, dobře posazený a komplexní, ačkoliv stále krátký. Oproti třetímu dílu veliké zlepšení.
Zakončení všech dějových linek, záhada napínavá a vyjasněná.
Ze čtení této knihy jsem až na drobný patos v závěru spokojený.
Sérii bych ale celkově hodnotil jako o něco slabší než například Tromby od Davida Jana Žáka. Zase byla více při zemi, tedy realističtější.
Prašina od Matocha pak byla za mě ještě o kousek výš.
Nechápu zcela štítek "foglarovky", těm tato série opravdu nesahá ani po kotníky, popravdě se těžko dá něco srovnávat s foglarovkami. Ty za mě fungují rozhodně lépe. Ikdyž nedovedu posoudit z pohledu dnešního dítěte, nakolik jej čtení Dobrodružství z Klárova může bavit víc než foglarovky.

StateOliver
14.04.2024 5 z 5

Doporučil bych to všem lidem, protože kniha je napínavá a záhadná. Byl bych pro to, aby spisovatel napsal i pátý díl. Moje nejoblíbenější postava je Jindra, protože je chytrý a hodně čte. Tenhle díl se mi líbil nejvíc z celé série.

Swissman
22.11.2023 5 z 5

Poslední příběh z Klárova pro všechny malé dobrodruhy. Trochu mě mrzí, že další díly již nebudou, ale končit se má v nejlepším. Budu se již opakovat s pochvalou ilustrací, ale mě tenhle styl kresby strašně baví. Jsem zvědav, jak se bude kniha líbit synovi, dostane ji na Vánoce. Za mě opět super čtení.

Kniha Záhada dračího klíče v seznamech