Domácí kváskové pečení přehled
Gabriela Hradecká
Naučte se péct domácí kváskový chleba, Chleban s An! Pokud máte chuť vrátit se ke kořenům, udělat si radost a vyrobit si doma něco opravdového, voňavého a lahodně dobrého, jste tady správně. Upečete si domácí kváskový chleba, prostě Chleban s An! Myslíte si, že upéct si vlastní chleba je příliš těžké? Autorka této knihy vás přesvědčí, že ne. Skoro denně peče poctivé domácí kváskové klasické i bezlepkové pečivo. Zvládá to s láskou, radostí a s přehledem i bez vymožeností dnešní doby – bez strojů a kuchyňských robotů. Používá klasické pomůcky – lopaty na sázení chleba do pece i pedigové ošatky. Mouky různých druhů – žitnou, pšeničnou, špaldovou, grahamovou. Semínka do zápary i do těsta. Toto umění předá i vám. V této knize vás také naučí, jak kvásek udržovat živý a zdravý, jak ho skladovat, starat se o něj, či jak jej zachránit, je-li „hladový“. Ukáže vám, jak si rozvrhnout čas – zrání kvásku a kynutí těsta je tak trochu alchymie. A samozřejmě – v části Recepty naleznete návody, jak si upéct spousty druhů kváskového pečiva!... celý text
Můj komentář
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Domácí kváskové pečení. Přihlašte se a napište ho.
Nové komentáře (4)
Vyzkoušela jsem už takřka všechny chleby z knihy a výborné. Jednoduché a chutné recepty, za mě doporučuji
Související novinky (0)
Zatím zde není žádná související novinka.
Citáty z knihy (0)
Zatím zde není žádný citát z knihy.
Kniha Domácí kváskové pečení v seznamech
v Přečtených | 8x |
ve Čtenářské výzvě | 2x |
v Doporučených | 1x |
v Knihotéce | 9x |
v Chystám se číst | 9x |
v Chci si koupit | 5x |
v dalších seznamech | 1x |
Autorovy další knížky
2016 | Domácí kváskové pečení |
2018 | Bezlepkové kváskové pečení |
2023 | Upeč si svou lásku z kvásku |
Sice tu nebylo moc věcí, na které by mi autorka odpověděla, ale musí se vzít v potaz, že tato pekařská knížečka nemá ani sto stránek. V čem mi ale paní autorka vyšla vstříc, bylo to, že mi pomohla s vymezením kváskového rozvrhu a prozradila mi, co je to zápara :).