Dráček s červenýma očima přehled

Dráček s červenýma očima
https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/349736/dracek-s-cervenyma-ocima-MbN-349736.png 4 57 57

Jednoho dubnového rána se jde malé děvče se svým bratrem podívat na právě narozená prasátka. A co nevidí? V chlívku leží matka prasnice a kolem ní se tlačí deset roztomilých selátek. Ovšem je tam s nimi ještě někdo! V koutku stojí malý zelený dráček s červenýma očima. To je překvapení! Ale co teď s ním?

Dobrodružné Pro děti a mládež
Vydáno: , Albatros (ČR)

Draken med de röda ögonen, 1985

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Dráček s červenýma očima. Přihlašte se a napište ho.

gabra03
30.07.2024 5 z 5

Jednoduchý a i malým dětem srozumitelný příběh mé oblíbené spisovatelky. A ilustrace se taky moc povedly...

SonaH
01.08.2022 4 z 5

Četla jsem synovi (4 roky) a příběh se mu líbil. Jednoduchý, srozumitelný. Při čtení mi nedošel skrytý smysl autorky loučení s dětstvím. V tom případě je to myšlenka pěkná, ale pochybuji, že na 2. stupni by ji někdo chtěl bez zkušeného vedení číst. Každopádně milá knížka i pro ty menší.

rozina351
13.04.2020 5 z 5

Podle mě je obrovskou chybou Albatrosu, že knihu určuje dětem k prvnímu čtení. Děj knihy je totiž velmi mnohovrstevnatý a Lindgrenová zde tematizuje opouštění dětství, což údajně prožívala velmi bolestně (viz Margaret Strömstedt, Astrid Lindgrenová https://www.databazeknih.cz/knihy/astrid-lindgrenova-zivotopis-181380) Opravdu to není čtení pro velmi malé děti, ale doporučila bych pro 2. stupeň, ale klidně i puberťákům :-)

Kniha Dráček s červenýma očima v seznamech