Dům bez pána přehled

Dům bez pána
https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/138465/bmid_dum-bez-pana-Beh-138465.png 4 35 35

V malém pohraničním městečku Starkov se scházejí čtyři sourozenci, aby se dohodli o dědictví po zemřelém otci, přičemž tento spor je jak materiální, tak duchovní. Události jsou sledovány očima nejmladšího z dětí Emila, kterému silný citový otřes a pocit viny umožní pochopit, že musí nalézt cestu k lidem a tím i sám k sobě.

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Dům bez pána. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (7)

sika444
07.12.2021 3 z 5

Syžet není příliš zvládnutý, a proto působí děj roztříštěně, útržkovitě. Postavy jednají chaoticky, ženou se do záhuby, aby se vše nakonec v dobré obrátilo. A přece má cenu knihu číst. Jednak je svědectvím o českém antisemitismu roku 1937, o jeho různých podobách na českém maloměstě. Druhý důvod: Kniha obsahuje několik pozoruhodných svědectví ze života chasidů - oslava svátku Purim v chasidské komunitě v Praze, několik postřehů z Podkarpatské Rusi a také modlitbu Jicchaka z Berdičeva ("Kudy chodím - ty, a kde stojím - ty, jenom ty, jenom ty, pořád ty, a zase ty, ty, ty, ty, ty!").

leny.wood
05.10.2021 3 z 5

Rozhodně to nebylo špatné, poměrně čtivé, ale na mě místy příliš rozvleklé.


Ronnie68
19.06.2021 3 z 5

Nechci říct, že by byla kniha špatná ... ale asi je pro jiné čtenáře, než jsem já ... přečetla jsem ji, to ano ... ale bohužel mě moc neoslovila ...

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Dům bez pána v seznamech

v Přečtených50x
ve Čtenářské výzvě2x
v Doporučených2x
v Knihotéce25x
v Chystám se číst29x
v Chci si koupit1x