Dvůr mlhy a hněvu přehled

Dvůr mlhy a hněvu
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/541174/bmid_dvur-mlhy-a-hnevu.jpg 5 4169 4169

Dvůr trnů a růží série

Druhý díl série Dvůr trnů a růží s ořízkou. Feyre překonala překážky, které jí bránily k návratu na Jarní dvůr. Ovšem za příliš vysokou cenu. Dle dohody musí trávit vždy část roku u Rhysanda, knížete Půlnočního dvora. A ač je nyní nesmrtelnou vílou, její srdce je stále lidské, a ona se tak musí rozhodnout, komu vlastně patří její oddanost.... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: , CooBoo

A Court of Mist and Fury, 2016

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Dvůr mlhy a hněvu. Přihlašte se a napište ho.

alnovka82
11.03.2025 5 z 5

Jestliže jsem o první knize napsala, že její poslední třetina mi vynahradila zdlouhavé první dvě, tak poslední třetina druhého dílu mi vynahradila úplně všechno!
WAU, to že mě to tahle strhne jsem fakt nečekala.
Já, romantická duše, jsem měla problém právě s romantickou linkou prvního dílu. No, evidentně jsem tušila, co na mě autorka chystá a v druhém mě to nechala si POŘÁDNĚ užít. Aspoň už vím, proč se mi některé ,,vedlejší" postavy v prvním díle tolik líbily (tedy, konkrétně jedna).
Myslím, že po téhle knize budu mít trochu problém se začíst do nějaké jiné, tak hluboký a úžasný dojem ve mě nechala. A to jsem druhý díl ani nechtěla číst a čekal na mě v knihovně opravdu hodně dlouho!
Občas je fajn se do něčeho pustit bez čtení anotací a recenzí - tentokrát to bylo, jak rozbalit si vánoční dárek, když to všechno do sebe zapadlo (ikdyž jsem to tušila i tak, ale o to byl hezčí ten pocit, že jsem na to přišla sama, i bez spoilerů).

Saryinka
06.03.2025 5 z 5

(SPOILER) Spoiler! :)

No, první stránky nás vtáhnou na dění na Jarním dvoře. Autorka nám pěkně servíruje důvody, proč začít Tamlina a Jarní dvůr nesnášet. Na svůj seznam připisuji ještě Ianthe, kterou fakt nesnáším, a doufám, že v dalším díle shoří v pekle.
Miluji strašně ty chvíle, kdy se Feyre ocitá na Rhysově dvoře. Ty nenápadné náznaky starosti, ty věci, které dělá, aby udělal Feyre silnější. Vždycky mi po páteří přejelo takové hezké mrazení, když všechno začalo do sebe zapadat a mířilo k tomu krásnému rozuzlení a hezkému výsledku. Samozřejmě nic netrvá věčně, žejo... a ten konec je toho nehezkým důkazem.

Všechny nové postavy jsem si moc zamilovala. Cassian, Mor, Azriel, Amren... Strašně se mi líbí, jak vystupují, jako rodina.

V tomhle díle mnoho pochopíte, všechno zapadne do sebe a musím přiznat, že z celé série je tohle můj opravdu nejoblíbenější díl.

protože..."Na hvězdy které naslouchají a na sny které se plní!"

MILUJU.

Kiwicatko
06.03.2025 5 z 5

Parada. Tak tohle jsem si uzivala. Dej pekne plynul a ja zacala chapat tu nevrazivost jinych ctenaru k Tamlinovi. Byl to vul. Neskutecny. A Lucien? Kurde tak ten me tak strasne moc zklamal. Nikdy noc neudelal, jen sliboval a pak se tvaril utrapene a sklesle. Mel byt jeji pritel! Jo a jaktoze ani jeden neresil, ze Feyre tak strasne hubne. Nikomu neprislo na tom nic divneho? Proste ji nechali stylem: vsak ona nechce aby se o ni nekdo staral, dame ji cas, ono se to nejak spravi. Blbci!

Na Nocnim dvore to byla parada. Uzasna dynamika vztahu kolem Rhyse. Tam jsme si to vazne uzivala.

Kralovny bych nejradsi upalila na hranici a jsem zvedava, jak to s nima dopadne nakonec, protoze to byly desny mury!

A mozna ho v tom mohla Feyre podisit dyl. Jako jen 8 dnu? Navic se behem toho lecil, takze jo, mela mu dat vetsi kapky.

100 nejčtenějších knih roku 2024

27.12.2024

Třpytivá, Druhá strana řeky a další knižní novinky (40. týden)

29.09.2024

Více souvisejících novinek je uloženo v archivu.

„Už sis toho tolik prožila. Nechtěl jsem, aby sis myslela, že všechno, co jsem udělal, mělo za cíl získat tě, jen abych ochránil svou zemi. Jenže jsem si nemohl pomoct, toužil jsem s tebou být, miloval jsem tě a chtěl jsem tě. Pořád bez tebe nedokážu být.“ ~ Rhys ~

„Ne manželkou, ne ženou. Feyre je vladařkou Nočního dvora.“ Je mi po všech stránkách rovna. Bude nosit korunu a sedět na trůně po mém boku. Nikdy nebude ponechána stranou a nebude mít na starost pouze rození potomků, večírky a výchovu dětí. Je mou královnou. ~ Rhys ~

Kniha Dvůr mlhy a hněvu v seznamech

v Přečtených5 744x
v Mé knihovně1 368x

(tato data se aktualizují 1x za hodinu.)