Enter, mami! přehled
Martin Moravec
„Nic se nestalo,“ řekla maminka do telefonu, když jí syn poradil, ať na klávesnici najde enter. „A co jsi udělala?“„No našla enter.“„A zmáčkla jsi ho?“ „To jsi neříkal!“ O učení maminky s počítačem je jeden ze sloupků, které novinář Martin Moravec napsal za deset let do čtvrtečního magazínu MF DNES. Protože si to žádá doba, některé zpětně trochu upravil a celkem 250 jich teď vydává v knize Enter, mami! Jsou to fejetony z každodenních situací, které občas zažije každý. Krátké, výstižné a vtipné. O českých restauracích, povinném zkoušení dárků o Vánocích, seznamování přes internet, o Pražácích, Brňácích i náplavách, o trapasech při lichocení ženám, o vaření, nakupování, divných lidech v posilovnách a podobně. Zkrátka o čemkoliv, co mu za těch deset let přišlo na mysl a stálo to za zaznamenání.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Enter, mami!. Přihlašte se a napište ho.
Mám ráda jeho sloupky v magazínu MFD, každý čtvrtek je čtu jako první. Na leckterý sloupek z let 2012 apod. jsem si i vzpomněla, ale po letech už to není ono. Protože většina se vztahuje k nějaké konkrétní společenské či politické situaci nebo třeba k aktuálnímu počasí nebo drbům, což po deseti letech aktuální není a ztrácí to ten "šmrnc".
Výborný čtvrteční magazín MF Dnes s úvodními sloupky pana Moravce čtu moc ráda. Snad bude i další vydání sloupků vydaných po r.2016.
Kniha Enter, mami! v seznamech
2018 | Jiná Gabriela Koukalová |
2022 | Josef Mareš - Moje případy z 1. oddělení |
2023 | Marek Dvořák: Mezi nebem a pacientem |
2021 | David Hecl: Mluví k vám kapitán |
2019 | Vladimír Beneš: Mé cesty do hlubin mozku |
Toto není ta pravá parketa autora. V rozhovorech je lepší. Ale někdy jsem se od srdce zasmála.