Kukačka přehled

Kukačka
https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/521076/bmid_kukacka-64ddfc112da2b.jpg 4 230 230

Staré hříchy vrhají dlouhé stíny. Jedenáctý případ Patricka Hedströma a Eriky Falckové. Fjällbackou otřesou dvě hrozivé události, které spolu zdánlivě nesouvisí. Známý fotograf je nalezen zavražděný v galerii, kde měl zahájit svou výstavu, a v rodině Henninga Bauera, laureáta Nobelovy ceny za literaturu, dojde k brutální vraždě. Patrik Hedström a jeho kolegové se ocitají v mrtvém bodě, zatímco Erika Falcková se zabývá vraždou transsexuálního muže z osmdesátých let. Brzy pochopí, že všechny tyto události mají kořeny v minulosti a nedá si pokoj, dokud neodhalí pravdu v celé její děsivé podobě.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Motto

Gökungen, 2022

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kukačka. Přihlašte se a napište ho.

hanzmb
včera 5 z 5

Autorka patří k těm několika málo autorům severské krimi, u kterých znám většinu díla. Bohužel od četby posledního dílu série uběhlo cca 7 let a tak jsem se jen obtížně dostával do dějových souvislostí. Ale stálo to za to. I když má kniha vynikající několikanásobnou krimi zápletku nenazval bych to čistou detektivkou. Spíš rozsáhlým společenským románem jak v počtu jednotlivých osob, tak i časově. Opravdu to chce perfektní soustředění během četby, aby neunikla žádná nitka příběhu.
Budu muset brzy vyzkoušet i tu novou sérii Mentalista.

Terka1975
04.03.2025 5 z 5

Erika pátrá po minulosti transženy Loly a její dcery, Patrik vyšetřuje vraždu fotografa, každý zvlášť, ale jejich vyšetřování se propojí. Když si myslíte, že už víte, tak vlastně nic nevíte. Je to napínavé a plné zvratů až do konce, trošku překombinovaný závěr, ale Patrik s Erikou mě baví...

lusabl
28.02.2025 5 z 5

Camilla Läckberg opět nezklamala. Poslední (zatím?) příběh všetečné spisovatelky Eriky a vyšetřovatele Patrika mě opravdu bavil, i když tu zásadní část zápletky se mi podařilo uhodnout výjimečně už hodně brzy. Ale rozhodně to nevadilo.

Líbilo se mi i rozpracování osudů dalších postav a jsem zvědavá, jestli bude pokračování.

P. S. Protože jsem zároveň s hodnocením Kukačky psala i Čarodějnici, došlo mi, že autorka použila ve dvou po sobě jdoucích dílech jednu dost zásadní totožnou věc u rozřešení těch případů z minulosti. Ale nechci spoilovat :-)

Tajemství domu Thornů, Botanik a další knižní novinky (41. týden)

08.10.2023

Kniha Kukačka v seznamech