Kukačka přehled
Camilla Läckberg
Erika Falcková & Patrik Hedström série
< 11. díl
Staré hříchy vrhají dlouhé stíny. Jedenáctý případ Patricka Hedströma a Eriky Falckové. Fjällbackou otřesou dvě hrozivé události, které spolu zdánlivě nesouvisí. Známý fotograf je nalezen zavražděný v galerii, kde měl zahájit svou výstavu, a v rodině Henninga Bauera, laureáta Nobelovy ceny za literaturu, dojde k brutální vraždě. Patrik Hedström a jeho kolegové se ocitají v mrtvém bodě, zatímco Erika Falcková se zabývá vraždou transsexuálního muže z osmdesátých let. Brzy pochopí, že všechny tyto události mají kořeny v minulosti a nedá si pokoj, dokud neodhalí pravdu v celé její děsivé podobě.... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: 2023 , MottoOriginální název:
Gökungen, 2022
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kukačka. Přihlašte se a napište ho.

Erika pátrá po minulosti transženy Loly a její dcery, Patrik vyšetřuje vraždu fotografa, každý zvlášť, ale jejich vyšetřování se propojí. Když si myslíte, že už víte, tak vlastně nic nevíte. Je to napínavé a plné zvratů až do konce, trošku překombinovaný závěr, ale Patrik s Erikou mě baví...

Camilla Läckberg opět nezklamala. Poslední (zatím?) příběh všetečné spisovatelky Eriky a vyšetřovatele Patrika mě opravdu bavil, i když tu zásadní část zápletky se mi podařilo uhodnout výjimečně už hodně brzy. Ale rozhodně to nevadilo.
Líbilo se mi i rozpracování osudů dalších postav a jsem zvědavá, jestli bude pokračování.
P. S. Protože jsem zároveň s hodnocením Kukačky psala i Čarodějnici, došlo mi, že autorka použila ve dvou po sobě jdoucích dílech jednu dost zásadní totožnou věc u rozřešení těch případů z minulosti. Ale nechci spoilovat :-)
Tajemství domu Thornů, Botanik a další knižní novinky (41. týden)
08.10.2023
Kniha Kukačka v seznamech
v Mé knihovně | 151x |
2009 | ![]() |
2014 | ![]() |
2019 | ![]() |
2018 | ![]() |
2010 | ![]() |
Autorka patří k těm několika málo autorům severské krimi, u kterých znám většinu díla. Bohužel od četby posledního dílu série uběhlo cca 7 let a tak jsem se jen obtížně dostával do dějových souvislostí. Ale stálo to za to. I když má kniha vynikající několikanásobnou krimi zápletku nenazval bych to čistou detektivkou. Spíš rozsáhlým společenským románem jak v počtu jednotlivých osob, tak i časově. Opravdu to chce perfektní soustředění během četby, aby neunikla žádná nitka příběhu.
Budu muset brzy vyzkoušet i tu novou sérii Mentalista.