Hlas přehled
Arnaldur Indriðason
Každoročně o Vánocích proudí do Reykjavíku turisté prožít vánoční svátky jinak. Když je ale ve sklepě renomovaného reykjavíckého hotelu nalezen vrátný, jehož někdo uškrtil, zdá se být po idyle. Záhadnou vraždu muže v převleku Santa Clause má Erlendur spolu s kolegy z reykjavícké kriminálky vyřešit tak, aby nepoplašili váženou mezinárodní klientelu hotelu. Pobyt na Islandu nesmí být stresující a příliš dobrodružný! Smrt starého muže se vlastně nikoho nedotkla, nikdo se s ním nestýkal. Kdo tedy měl zájem odstranit starého samotáře? Aby snáze odhalil stopu, ubytuje se Erlendur přechodně v hotelu a opět jednou zjišťuje, že nitky vedou hluboko do minulosti. Překlad z němčiny.... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: 2018 , MOBA (Moravská bastei)Originální název:
Röddin, 2002
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Hlas. Přihlašte se a napište ho.
U mě první kniha tohoto autora,musím říct,že mě to příjemně překvapilo.Libil se mi styl psaní, charaktery postav mi sedly, jediné co mi vadilo bylo tykání mezi sebou.Ale hodnotím kladně.
Moc se mi to líbilo. I když je příběh depresivní. U tohoto detektiva ale nečekám humor. Každopádně jsem dostala, co jsem chtěla a vřele doporučuji.
Ocenění knihy (1)
2007 -
Grand Prix de Littérature Policiere
(Romans Etrangers)
Kniha Hlas v seznamech
Island Vánoce islandská literatura severská krimi hotely pátrání v minulosti islandské detektivky
Asi jiná mentalita lidí o kterých tahle detektivka je. Chování hlavní postavy detektiva Erlendura bylo velice zvláštní, během sledování pachatele se rozvíjel jeho osobní příběh, ne vždy pochopitelný, i ostatních postav různě psychologicky narušených, nakonec to v kontextu příběhu dávalo smysl a dobře se četlo.