Přístav nebezpečí přehled

Přístav nebezpečí
https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/445697/bmid_pristav-nebezpeci-sgw-445697.jpg 3 19 19

Fighting fantasy série

V tomto novém díle ze série gamebooků Fighting Fantasy musíš v roli hrdiny procestovat celou Allansii a splnit nebezpečný úkol. Co na první pohled vypadá jako vzrušující honba za pokladem, rychle nabude temnějších rozměrů, když se ukáže, že možná hrozí návrat strašlivého dávného nepřítele... Jsi dost statečný, abys čelil přízrakům podsvětí? Zemi zahltilo zlo – hordy nemrtvých vstávají z hrobů a terorizují mrtvé. Vydej se na epickou pouť, na jejímž konci nevyhnutelně staneš tváří v tvář své nejhorší noční můře.... celý text

Literatura světová Fantasy Gamebooky
Vydáno: , Omega

The Port of Peril, 2017

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Přístav nebezpečí. Přihlašte se a napište ho.

Hor89
22.09.2024 2 z 5

Přístav nebezpečí volně navazuje na Město zlodějů, ale jsou v něm odkazy i na další gamebooky - například Čaroděje z Ohňové hory či Prokletý hvozd. Vydavatelství plus za pevnou vazbu, ale mínus za zbytečně velký formát a překlad - i v originále je plno chyb a většina se dostala i do české verze, a k tomu jich pár přibylo - nejvážnější je odstavec useklý obrázkem. Děj je zábavný, ale moc nedrží pohromadě, a místo čtenáře vyloženě nutí do rozhodnutí. V knize je až zbytečně moc předmětů a pravidla na konci knihy nesedí s úvodem. Obtížnost je akorát, kritizovaná jeskyně se dá snadno projít - správné řešení je hned v úvodu. Moderní kresby nejsou nic moc - hlavně humanoidní postavy jsou hrozné. Čtení/hraní mě sice bavilo, ale těch záporů má kniha až moc.

hanak_v_exilu
11.03.2024 3 z 5

Je to typické livingstonovské dobrodružství, ve kterém existuje jediná správná cesta, na níž je nutné poshánět několik důležitých předmětů. Životně nezbytné jsou tuším tři, ale užitečných je víc než tucet. Postupně jsem jich posbíral tolik, že bych si mohl otevřít vlastní vetešnictví. Abych toho dosáhl, musel jsem prošmejdit úplně každý kout. Což je problém, protože některé lokace jsou vyloženě stavěné jako bludiště plné slepých cest. Špatně odbočíte a zemřete. Na dalším rozcestí volíte znovu. Stejně tak si nemůžete vybrat, jestli během putování přiberete sympatickou společnici, nebo budete pokračovat sólo. Buď se skamarádíte, nebo se vydáte čtyřmi různými cestami do hrobu. Přesto se mi kupodivu hrálo dobře. Možná za to můžu poděkovat vlídné obtížnosti soubojů, a částečně za to mohl příběh, který se otřel o známou lokaci a zmínil několik dalších.

cziss
21.10.2022 3 z 5

Já jsem měl to štěstí (a při ignorování náhlých smrtí) se mi to podařilo vyhrát i bez návodů na první dobrou. Faktem ale je, že k dohrání je třeba získat různé artefakty a projít určitou cestu, takže v tom se z FF řady bohužel moc nevymyká. Příběh a děj se mi líbil.

Co se mi nelíbilo bylo to, že se vám kniha občas zalže. Velká porce chyb (viz errata v zajímavostech), která tak z půlky přešla i do CZ verze. Velmi slabé a rádoby moderní ilustrace. Taky je zde hodně nejasností v pravidlech, skončil jsem se zručností 22, což znamenalo automatickou výhru posledních soubojů. Ale to jsem opravdu přičítal, tak jak jsem nacházel artefakty a jak to bylo psáno. Což je zrovna z FF zvláštnost, tady nasbíráte věcí fakt hodně.

Mám ještě výtku ke knize jako takové. Dnes se některé GB tisknou až nesmyslně titěrné, tento je naopak až nesmyslně velký s velkým písmem. To je vážně problém udělat něco mezi? Např. Rytíř temného sluce byl ideál. Jinak ale jako kniha, vazba atd. je to moc pěkné.

Když to zhodnotím celkově, tak je to fajn GB, zvlášť, když si před hrou opravíte chyby.

Knižní novinky (39. týden)

20.09.2020

Kniha Přístav nebezpečí v seznamech