Hodina děsu přehled
Stephen King
Žena hledající za volantem auta nejkratší a nejrychlejší místní spojení začne jezdit trasami, jež křižují jakýsi tajemný jiný svět; kolem prámu, na který připlavou dva studentské páry, krouží jezerní obluda; textový procesor se promění v kouzelnou mašinku na sny; lidé se v hororech mění nejen na vlky, ale i v krysy; kdo miluje své zesnulé předky, věří, že mrtví zpívají. Stephen King, americký šampión moderního hororu, jehož knihy jsou světovými bestsellery, v interview pro časopis Stern řekl: "Když postavíte na jedné straně realitu a na druhé fantazii, pak je mým úkolem tyto hranice smazat. Chci vám to maximálně ztížit, smazat rozdíl, když už nevíte, jestli jste zde, nebo jinde." To, že King tento úkol beze zbytku plní, potvrzuje i pětice povídek našeho výboru. Povídky: - Zkratka paní Toddové (Mrs. Todd's Shortcut) - Prám (The Raft) - Textový procesor bohů (The Word Processor of the Gods) - Nona (Nona) - Úžina (The Reach) -- zdroj: www.legie.info --... celý text
Literatura světová Horory Povídky
Vydáno: 1992 , OdeonOriginální název:
Skeleton Crew, 1985
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Hodina děsu. Přihlašte se a napište ho.
Musím říct, že Prám byl úplně nejlepší. Vybavilo se mi, jak jsme jako kluci jezdili na voru po zatopeném lomu v lese...vážně děsivé. Ostatní povídky nebyly špatné, jako celek to docela funguje. Dávám solidních 85%
Miluju Kinga. Povídky mě ale nikdy moc nebraly. Po dvaceti letech jsem si je přečetla znovu a ejhle:)) Krátké, svižné, napínavé. Ten borec je prostě machr od začátku..
Kniha Hodina děsu v seznamech
povídky výbor z díla hororové povídky
Část díla
1993 | Osvícení |
2010 | Pod kupolí |
2001 | Zelená míle |
2008 | Svědectví |
Pět hvězdiček za Zkratku, Prám a Úžinu, zbylé dvě mě tolik neokouzlily. Povídkové knížky nevyhledávám, ale u hororových či tajemných povídek ráda udělám výjimku, zvlášť, pokud jde o mistra hororu.