Hrobár a vražda v krypte přehled
Oliver Pötzsch
Hrobník / Hrobárov almanach série
< 3. díl
Vyčíňa vo Viedni duch? Viedeň, 1895: V krypte pod Dómom svätého Štefana nájdu turisti medzi kosťami a lebkami mŕtveho muža. Telo je bez známok násilia, iba tvár je skrivená od hrôzy. Umrel ten človek od strachu? Čo ho tak vyľakalo? V devätnástom storočí prekvitá vo Viedni špiritizmus a na každom rohu sa konajú seansy. Tento mŕtvy učenec sa však odvolával na vedu a odhaľoval podvodníkov. Popálil si pritom prsty? Prípad opäť vyšetruje inšpektor Leopold von Herzfeldt. Anna, adoptívna dcéra hrobára Augustina Rothmayera, za upozorní na istú zvláštnosť – z jedného sirotinca v meste miznú deti. Dopúšťa sa niekto násilia na bezbranných, alebo v metropole na Dunaji skutočne vyčíňa duch?... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Historické romány
Vydáno: 2024 , Ikar (SK)Originální název:
Der Totengräber und der Mord in der Krypte, 2023
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Hrobár a vražda v krypte. Přihlašte se a napište ho.
Po již tradičně pomalejším začátku se příběh "rozjede" a má spád. Jak už to v této sérii je zvykem, jedním z témat knihy je, kromě v té době módního spiritismu, i sociální situace ve Vídni na konci 19. století. Tentokrát se jedná o sirotčince a odložené děti. Milým zpestřením příběhu byla postava skutečného spisovatele detektivek A. C. Doyla a závěrečný způsob odhalení mi zase připomínal příběhy s H. Poirotem od A. Christie :)
Ti, co byli prokleti, Mělký hrob a další knižní novinky (46. týden)
10.11.2024
Kniha Hrobár a vražda v krypte v seznamech
2011 | Katova dcera |
2022 | Hrobník |
2020 | Kejklíř: Životní příběh Johanna Georga Fausta |
2011 | Katova dcera a černý mnich |
2012 | Katova dcera a král žebráků |
Opět o kousek lepší příběh. Tentokrát autor zapojil do děje všechny známé postavy skoro rovnoměrně, dokonce i malou Annu a "ješitnému a zbrklému" Leopoldovi lehce obrousil hrany. Příběh zabývající se "duchařinou" krásně popisuje dobovou Vídeň včetně jejich hřbitovů a zvyklostí. Určitě doporučuji všem milovníkům historických detektivek.