Hrobárov almanach přehled

Hrobárov almanach
https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/503581/bmid_hrobarov-almanach-BdK-503581.jpg 4 424 424

Viedeň obchádza smrť a jej tajomstvá môže odhaliť iba jediný človek Píše sa rok 1893. Augustin Rothmayer pracuje ako hrobár na slávnom hlavnom cintoríne vo Viedni. Je trochu zvláštny, ale nesmierne sčítaný a píše prvý almanach pre hrobárov. Pokoj mu však naruší mladý policajný inšpektor Leopold von Herzfeldt, ktorý potrebuje odborníka na smrť. Vo Viedni totiž došlo k vraždám niekoľkých služobných a vrah do každej zastokol kôl. Hrobár videl už kadejaké telá, pozná všetky príčiny smrti aj fázy rozkladu. Vie, že narážanie na kôl patrí medzi starobylé metódy udržania mŕtvol pod zemou, aby neškodili živým. Vyčíňa vo Viedni poverčivý sériový vrah? Inšpektor a hrobár sa spolu pustia do vyšetrovania a zistia, že za bránami krásneho veľkomesta číha skaza. Autor bestsellerov Oliver Pötzsch nás zavedie do Viedne na prelome storočí, do najtemnejších kútov mesta v období, v ktorom sa rodili základy modernej kriminalistiky. Priblíži nám tak vyšetrovacie metódy, ktoré navždy zmenili svet inšpektorov a komisárov, zločincov aj vrahov.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Horory
Vydáno: , Ikar (SK)

Das Buch von Totengräbers, 2021

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Hrobárov almanach. Přihlašte se a napište ho.

Teopa
25.10.2024 2 z 5

Taková slátanina, která vás nebude nutit otáčet jednu stránku za druhou. Kniha se mi nelíbila, poslední stránky jsem přeskákala. Není napínavá ani tajemná. Je předvídatelná.

Warden
29.09.2024 3 z 5

No......žádná pecka to rozhodně není, ale čte se to dobře, postavy jsou zajímavé a je to rozhodně lepší než Vídeňská předválečná série Andrease Pittlera.
Jako oddychová četba na nějaký deštivý víkend ideální.
Do dalšího dílu série se tedy pustím.
Tuto knihu doporučuji poslechnout jako audio knihu.
Otakar Brousek ml. svým přednesem toto dílo posouvá o několik levelů výš a činí z něj tak naprosto famózní a ojedinělý zážitek. Jedna z nejlépe načtených knih vůbec (a že jsem jich už slyšel)

Galadwen
01.09.2024 4 z 5

Pěkný čtivý příběh z prostředí pozdně císařské Vídně - rychle se měnící společnosti na konci 19. století. Nejzajímavější je zde prostředí a atmosféra - popsaný životní styl, nově zaváděné policejní postupy, svérázné postavy z okraje společnosti i policejního sboru. Detektivní zápletka buď není tak zapeklitá, nebo už jsem prostě přečetla moc detektivek tohoto typu, protože vraha jsem odhalila velmi brzo.
Není to tedy žádná vysoká literatura, ale jako fajn dobře napsanou oddechovku mohu úplně doporučit.

Napínavý kriminální případ ze staré Vídně

10.08.2023

Pokud se ještě setkáme, Aristokrat a další knižní novinky (49. týden)

04.12.2022

HROBNÍK: Vzrušující příběh z počátků kriminalistiky

29.07.2022

Více souvisejících novinek je uloženo v archivu.

V každém dobrém policajtovi se skrývá kousek zločince. Záleží na tom co v něm převáží.

Kniha Hrobárov almanach v seznamech