Hrobník přehled

Hrobník
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/532682/bmid_hrobnik-65d65101d6fd5.jpg 4 472 472

Hrobník série

1. díl >

Píše se rok 1893. Augustin Rothmayer pracuje jako hrobník na známém vídeňském ústředním hřbitově. Nevrlý podivín je současně velmi sečtělý a vzdělaný samouk. Ve volných chvílích sepisuje Almanach pro hrobníky. Inspektor Leopold von Herzfeldt ho však připraví o klid. Mladý policista totiž potřebuje odborníka na vše, co souvisí se smrtí. Vyšetřuje brutální vraždy vídeňských služek. Každá z nich byla nemilosrdně probodnuta kůlem. Hrobník ví, že tímto způsobem byli od dávných dob nebožtíci drženi ve svých hrobech, aby neškodili živým. Řádí snad ve Vídni vrah věřící v upíry? Inspektor a hrobník se společné pouštějí do vyšetřování. V metropoli překypující leskem a slávou se skrývají více než temná místa... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Historické romány
Vydáno: audiokniha , Témbr

Das Buch des Totengräbers, 2021

Interpreti: Otakar Brousek ml.

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Hrobník. Přihlašte se a napište ho.

Petra-Nela
dnes audiokniha 4 z 5

Zajímavý příběh, hezky se to četlo

cukrovka
dnes audiokniha 5 z 5

Zajímavá historická detektivka z doby kdy byla moderní kriminalistika v plenkách. Knížka je skvěle načtena O.Brouskem ml. a dodává jí další plusové body.

Koketa
12.03.2025 3 z 5

Kniha se dobře četla, děj hezky plynul. Jen mi chybělo napětí. Kdo je vrah, víte už od poloviny knihy. Takové "neurazí, nenadchne".

Napínavý kriminální případ ze staré Vídně

10.08.2023

Pokud se ještě setkáme, Aristokrat a další knižní novinky (49. týden)

04.12.2022

HROBNÍK: Vzrušující příběh z počátků kriminalistiky

29.07.2022

Více souvisejících novinek je uloženo v archivu.

V každém dobrém policajtovi se skrývá kousek zločince. Záleží na tom co v něm převáží.

Kniha Hrobník v seznamech

v Mé knihovně291x

(tato data se aktualizují 1x za hodinu.)