Hrobník (2023) | Databáze knih

Hrobník přehled

Hrobník
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/532682/bmid_hrobnik-65d65101d6fd5.jpg 4 479 479

Hrobník série

1. díl >

Píše se rok 1893. Augustin Rothmayer pracuje jako hrobník na známém vídeňském ústředním hřbitově. Nevrlý podivín je současně velmi sečtělý a vzdělaný samouk. Ve volných chvílích sepisuje Almanach pro hrobníky. Inspektor Leopold von Herzfeldt ho však připraví o klid. Mladý policista totiž potřebuje odborníka na vše, co souvisí se smrtí. Vyšetřuje brutální vraždy vídeňských služek. Každá z nich byla nemilosrdně probodnuta kůlem. Hrobník ví, že tímto způsobem byli od dávných dob nebožtíci drženi ve svých hrobech, aby neškodili živým. Řádí snad ve Vídni vrah věřící v upíry? Inspektor a hrobník se společné pouštějí do vyšetřování. V metropoli překypující leskem a slávou se skrývají více než temná místa... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Historické romány
Vydáno: audiokniha , Témbr

Das Buch des Totengräbers, 2021

Interpreti: Otakar Brousek ml.

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Hrobník. Přihlašte se a napište ho.

Adinlea
včera 3 z 5

Na muj vkus zpocatku az moc roztahany pribeh. Jde o me prvni setkani s autorem, az do konce knihy jsem si zvykala na jeho styl.
Protoze se jedna o krimi pribehy z c.a k. Vidne, stareho Rakouska, me druhe vlasti, poridila jsem si hned vsechny tri knizky a tak vkladam do dalsich dilu vice nadeje :-)

Pavelina
18.03.2025 4.5 z 5

(SPOILER) Souputnice na knižním klubu o knize hovořily tak hezky, až jsem si ji musela přečíst :-) A tak mě ta atmosféra pohltila, že jsem si k tomu pustila valčíky obou pánů Straussů...

Stará Vídeň, hroby, mrtvoly, okultismus a valčíky. Krásná oddechovka plná detailů z dějin každodennosti, vídeňského místopisu a dějin kriminalistiky. Určitě se k sérii ještě vrátím, abych věděla, jak se budou jednotlivé postavy a jejich příběhy dál vyvíjet.

Oceňuji, že autor na konci sám přiznal, co je realita a co fikce. Půl hvězdičky ubírám za takové trošinku školometské dovětky (kdyby knihu četl nedovtipa, tak aby se dovtípil...).

POZOR, NÁSLEDUJE SPOILER: A taky je škoda, že autor jen naťuknul příčinu Jostova šílenství... Knize by moc slušelo, kdyby ji pěkně, po Freudovsku rozvedl. Vždyť Freud v té době ve Vídni žil ;-)

jan7113
16.03.2025 4.5 z 5

Pochmurné prostředí, spousta detailů o rozkladu mrtvol, domnělí nemrtví a upíři, temná atmosféra ze stránek přímo dýchá, ale přesto (nebo právě proto) výborné čtení. Je to detektivka z doby, kdy se překotný rozvoj techniky postupně začínal projevovat i v kriminalistice. Skoro jako jeden z dílů seriálu Dobrodružství kriminalistiky. Těším se na další díl.

Napínavý kriminální případ ze staré Vídně

10.08.2023

Pokud se ještě setkáme, Aristokrat a další knižní novinky (49. týden)

04.12.2022

HROBNÍK: Vzrušující příběh z počátků kriminalistiky

29.07.2022

Více souvisejících novinek je uloženo v archivu.

V každém dobrém policajtovi se skrývá kousek zločince. Záleží na tom co v něm převáží.

Kniha Hrobník v seznamech

v Mé knihovně292x

(tato data se aktualizují 1x za hodinu.)