Hrobník přehled
Oliver Pötzsch
Píše se rok 1893. Augustin Rothmayer pracuje jako hrobník na známém vídeňském ústředním hřbitově. Nevrlý podivín je současně velmi sečtělý a vzdělaný samouk. Ve volných chvílích sepisuje Almanach pro hrobníky. Inspektor Leopold von Herzfeldt ho však připraví o klid. Mladý policista totiž potřebuje odborníka na vše, co souvisí se smrtí. Vyšetřuje brutální vraždy vídeňských služek. Každá z nich byla nemilosrdně probodnuta kůlem. Hrobník ví, že tímto způsobem byli od dávných dob nebožtíci drženi ve svých hrobech, aby neškodili živým. Řádí snad ve Vídni vrah věřící v upíry? Inspektor a hrobník se společné pouštějí do vyšetřování. V metropoli překypující leskem a slávou se skrývají více než temná místa... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Historické romány
Vydáno:Originální název:
Das Buch des Totengräbers, 2021
Interpreti: Otakar Brousek ml.
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Hrobník. Přihlašte se a napište ho.
![Kortez Kortez](https://www.databazeknih.cz/img/users/25_/255477/m_kortez-tUL.png?v=1549408718)
![4.5 z 5 4.5 z 5](img/content/ratings/45.png)
Audiokniha.
Před časem se mi do rukou dostala knížka Hrobník a dívka a líbila se mi. Do letošní ČV 2025 se mi hodil první díl a tak jsem si všechno v klídku vyslechl. Dávám vysoké hodnocení i díky přednesu, který dává knize další bonus.
![katka134 katka134](https://www.databazeknih.cz/img/users/16_/165818/m_katka134-fo0.jpg?v=1574099568)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Výborná historická detektivka bravurně načtená panem Brouskem.
Zážitek z knihy mám skvělý, i když detailní popisy, jak se rozkládá lidské tělo po smrti, byly dechberoucí.
Napínavý kriminální případ ze staré Vídně
10.08.2023
Pokud se ještě setkáme, Aristokrat a další knižní novinky (49. týden)
04.12.2022
HROBNÍK: Vzrušující příběh z počátků kriminalistiky
29.07.2022
Více souvisejících novinek je uloženo v archivu.
„V každém dobrém policajtovi se skrývá kousek zločince. Záleží na tom co v něm převáží.“
Kniha Hrobník v seznamech
v Mé knihovně | 287x |
vraždy přelom 19. a 20. století Vídeň tajné společnosti, organizace, spolky tajemství Rakousko-Uhersko hroby a hrobky hrobníci nevěstince vyšetřováníAutorovy další knížky
2011 | ![]() |
2022 | ![]() |
2020 | ![]() |
2011 | ![]() |
2012 | ![]() |
Kniha se četla moc dobře, děj krásně plynul, byla napínavá,postavy sympatické. Po sérii od pana Červenáka se pustím do téhle od pana Potzsche.