Hypnotizér přehled

Hypnotizér
https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/461176/bmid_hypnotizer-1cv-461176.jpg 4 6279 6279

Joona Linna série

Štokholmského lekára Erika Mariu Barka privolajú v noci k naliehavému prípadu ťažko zraneného chlapca. Jeho otca, stredoškolského učiteľa Andersa Eka, matku Katju aj päťročnú sestru Lisu našli mŕtvych. Brutálny vrah ich dobodal nožom. Prežil len pätnásťročný Josef. Kriminálny inšpektor Joona Linna predpokladá, že páchateľ plánoval vyvraždiť celú rodinu. V nebezpečenstve sa tak ocitá aj Josefova staršia sestra Evelyn. Komisár chce dôležité informácie o prípade získať od zraneného chlapca pomocou hypnózy. Podujme sa na to doktor Bark a nechtiac tak spustí reťaz ďalších nečakaných udalostí. V hypnóze sa totiž Josef prizná, že hľadaným vrahom je práve on! Dá sa hypnóze, tejto netradičnej a mnohými aj neuznávanej metóde, veriť? A má mladík na svedomí aj ďalšie kriminálne činy – pokus o vraždu, únos Erikovho syna Benjamina?... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: ekniha , Ikar (SK)

Hypnotisören, 2009

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Hypnotizér. Přihlašte se a napište ho.

Imaginárium
06.02.2025 3 z 5

Moje úplne prvé severské krimi na odporúčanie kamaráta a zároveň detektívka po veľmi dlhej dobe. Tento žáner úprimne moc nevyhľadávam, je tam na mňa málo fantastiky, čo spôsobuje, že sa rýchlo začnem nudiť a máločo ma vie prekvapiť. Dala som tomu šancu a bol to za mňa lepší priemer.

Kriminálny komisár Joona Linna vyšetruje prípad zavraždenej rodiny, kde jediný svedok utrpel ťažké zranenia. Najbezpečnejší spôsob získania informácií je prostredníctvom kritizovanej a zatracovanej hypnózy. Erik Maria Bark sa mu aj napriek vlastným predsavzatiam rozhodne pomôcť. Spoločne odhaľujú pravdu, ktorá ich zavedie ďaleko do minulosti a odkryje mnoho zabudnutých tajomstiev.

Kniha obsahuje hodne popisov konkrétnych miest, asi by som si to viac užila, kebyže mám Štokholm detailne zbehaný. Inak to bolo zbytočne obsiahle. Film zvolil skvelé obsadenie a dal správnu tvár hlavným postavám, ale dejovo na mňa pôsobil povrchne.

Ak máte náladu na thriller s do kostí presakujúcim Švédskym chladom a veľkou dávkou manželskej drámy, tak toto bude určite pre Vás.

Karoll_ina
06.02.2025 4.5 z 5

Knihu jsem četla na doporučení, v E-podobě sem nezkousla jména, půjčila papírovou verzi a začetla se hned. Pasáž v minulosti s hypnoterapií mi přišla zdlouhavá ale nebýt tam, tak chybí člověku souvislosti. Na můj vkus moc mrtvých ale četlo se to dobře, jen ty serverská jména...

Vesela_Veverka
31.01.2025 3 z 5

(SPOILER) {E-kniha} Tož dobré to bylo. Dobré. Ale čekala jsem víc vzhledem k tomu, jaké haló se vytvořilo kolem jména Lars Kepler. Jedním dechem jsem přečetla oddíl před 10 lety. Ale místy mi příběh přišel až moc šroubovaný, např. neznámý finský stařeček při závěrečném tažení, podříznutý milenec nebo divočina při akci v doku. Ale zápletka zajímavá, všechno dobře dopadlo, kluk přežil, zlo bylo potrestáno, doktor měl ve výzkumu pravdu a nevěra byla odpuštěna.

I paranoidní osoby může někdo pronásledovat.

Kniha Hypnotizér v seznamech

v Přečtených10 130x