Inferium přehled

Inferium
https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/441417/bmid_inferium-cXd-441417.jpg 5 378 378

Inferium série

1. díl >

Existuje peklo? Co se v něm s hříšníky vlastně děje a za jak velká či malá provinění se tam dostanete? A odkud se v Inferiu bere ten dobytek, který rodí země a ze kterého démoni podle chuti odkrajují kusy masa, a to znovu dorůstá, dobytek, který jen bučí a bez odpočinku vykonává tvrdou práci? V pekelné říši Inferium zazní proroctví, které tvrdí, že lidé spáchají zlo tak veliké, že to ani nebe neunese. Démoni ho však neberou vážně – navíc ani netuší, že jejich dobytek jsou nějací hříšníci. Co by asi tak mohli spáchat? Když je však protržena nebeská blána a ze zemského povrchu se do Inferia nahrnou lidé jako rozzuření sršni, prastarý pekelný řád se otřásá v základech. Dokáže satanova legie porazit Waffen-SS? Inferium je napínavý akční román o střetu dvou civilizací, z nichž každá má úplně jiný pohled na svět.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Inferium. Přihlašte se a napište ho.

Malarkey
16.12.2024 5 z 5

K autorovým povídkám jsem se v tomto případě dostal dříve, než k samotné knize. Nicméně už ty povídky mě naprosto uchvátily, takže jsem se na Inferium ve své knihovně nemohl vynadívat a jak byla příležitost, okamžitě jsem se do něj pustil. No a výsledek? Exkluzivní. Autor využívá svoji znalost historie, kterou umě podkresluje celý příběh odehrávající se ve dvou perfektně a poměrně podrobně popsaných světech. Světě démonů a světě lidí v době právě probíhající druhé světové války. Téma je hodně zajímavé a skýtá celé množství originálních nápadů, se kterými si autor dal práci.

petrulka
11.12.2024 4 z 5

Tohle je tedy síla. Brada mi spadla hned při přečtení prvních řádků a vlastně jsem jí měla spadlou celou dobu. Peklo je geniální! Napadlo mě, jak by mohl vypadat natočený film, buď by to mohlo být hodně krvavé, ponuré, děsivé jako ty nejstrašnější noční můry...a nebo by to mohla být docela legrace, při všem tom vtipu a odlehčených pasážích. Na mě osobně příběh zapůsobil jako nastavené zrcadlo, odrážející naše chování k tvorům, které nám končí na talíři a koneckonců potvrzením faktu, že člověka se je třeba obávat a dokonce i peklo je nutné před ním chránit. Nic podobného jsem nikdy nečetla a neskutečně se mi líbilo. Těším se na pokračování.

Rejpalova-ségra
15.11.2024 5 z 5

No ...dost dobrý! Přečteno na jeden zátah. Už se nemůžu dočkat, až přespím těch pár hodin a vrhnu se na Inferium - Invazi.

Knižní novinky (12. týden)

18.03.2019

Lidstvo dokázalo udělat peklo z ráje, co by potom udělalo s peklem samotným?

Kniha Inferium v seznamech