Invaze přehled

Invaze
https://www.databazeknih.cz/img/books/55_/551920/bmid_invaze.jpg 4 146 146

Inferium série

< 2. díl

Válka proti vzbouřenému lidskému dobytku skončila, lidé jsou zpět v ohradách masokombinátů a život v Inferiu se vrací do starých kolejí. Rónan se po návratu z Pekla snaží zapomenout a opět žít. Jde mu to však ztěžka, neustále myslí na Amálku. Na židovskou holčičku, kterou sice vyrval ze spárů nacistů, ale záhy ji musel zanechat v Inferiu. Přítomnost nevinné duše v Pekle přitom vychyluje rovnováhu, a zatímco démoni po kontaktu s lidskou technologií modernizují, Satan slábne a chřadne. Je třeba znovu otevřít portál do světa lidí a vrátit Amálku domů. Avšak démoni netuší, že na tento okamžik čeká Azrael, vrchní velitel vojsk nebeské Demokratické republiky Eden, který se chystá s pluky andělů vtrhnout do Inferia a vzít si zpět vlast svých předků. Válka démonů s anděly se blíží! Kdo nakonec ovládne Peklo?... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Invaze. Přihlašte se a napište ho.

Rejpalova-ségra
16.11.2024 5 z 5

Poté, co jsem za jeden večer zhltla Inferium, přišla na řadu Invaze. Jelikož byl víkend a čas, stačil mi na ni taky jeden den. Nadchlo mě jak prvodílové Peklo, tak i Nebe. Jsem vychovaná věřícími pratetami a wow! zírala jsem, jak mi modlitby a jména archandělů z dětství najednou začaly dávat smysl. Těch jmen, co jsem znala.... Sice jsem se původně obávala, že rozsah knihy bude jen uměle vyšroubovaná nuda, ale bavila jsem se celé čtení. Super!

evismaior
12.09.2024 4 z 5

80% - Po prvním úspěšném Inferiu, kde nechal démony z pekla bojovat proti německým SS, se autor rozepsal a na téměř sedmi set stranách tentokrát přináší střet démonů s nebeskými anděly, jejichž světy od sebe odděluje pouze stará dobrá lidská Země. Ať už vyhraje kterákoli strana, mohlo by to povážlivě rozkolísat rovnováhu světů, které potřebují jak hříšníky na maso v Inferiu, tak hodné opičky k výrobě elektřiny v Edenu (čerpané skrz svatozář:-)) A středobodem příběhu se opět stává dlouhověký Rónan a dospívající dívka Amálka, kterou si démoni vychovali jako překladačku, jež jim zajišťuje informace o lidských vynálezech od technicky zdatných hříšníků.
Musím říct, že mě autorem stvořený svět nesmírně baví a přijde mi jako jeden z nejoriginálnějších fantasy univers. V téhle knížce k systému "péče" o hříšníky přidal ještě svoji představu o tom, jak to s hodnými lidmi posmrtně probíhá v ráji, kde je andělé používají jako nevyčerpatelný zdroj energie a na oplátku je udržují šťastné, i když jen v jakýchsi rezervacích a často za pomoci drog. Tak nějak si čtenář říká, že být klaďasem v důsledku zas není kdovíjaká výhra, protože i mezi anděly nejsou jenom slušní týpci. Například takový anděl Azrael si nezadá se svojí touhou po moci skrze ovládnutí pekelníků v krvavé válce s lecjakým lidským diktátorem.
A to je v důsledku jedna věc, která mi v autorově světě nesedí - vážně jsou za své činy souzeni jenom lidé? Člověk týrající zvířata se dostane do pekla, ale démoni, kteří z něj zaživa odřezávají maso a nebo si ho rovnou napíchnou na rožeň, jsou v pohodě a ani je nenapadne, kde oni sami po smrti skončí? A andělé mohou klidně lidi zneužívat k výrobě elektřiny? Co jim zabrání, aby emoci štěstí nevyměnili třeba za bolest? Jako ano, ono by to fungovalo, kdyby jak andělé tak démoni věděli o tom, jak to s lidmi je a co si po smrti zaslouží, ovšem autor jak anděle, tak démony důsledně staví do role poněkud zabedněných bytostí, které nechápou, že mají co do činění s inteligentním druhem (až na výjimky, kteří se od lidí snaží jejich vynálezy naopak získat), což mě prostě během čtení nepřestávalo zarážet. Ale i tak je to super fantasy, která se čte sama.
---
Místo odpovědi k nim zevnitř dolehl Isidin sten rozkoše - extázi během porodu se žádná soulož nevyrovná - a novináři se opět uklidnili.
"Úplně mi zničí trávník," postěžoval si Rafael. Vzhlédl a kriticky se zadíval na mračno trylkujících ptáčků. "A tihle tady všechno zeserou..."
---
Prvním výrazným rekordmanem byl Cézar - Cézarův salát stále servírují v hospodách po celém Inferiu. Před pár lety se stal rekordmanem sameček Áda. Ale jeho rekord nevydržel ani deset let, velmi těsně jej překonal tenhle Pepa. Tenhle kus bude mít jemné maso i po tisíciletích.
"Prsa a packy jsou skvělé na grilu, kýty mají tmavší maso a hodí se do guláše. A játra? Ta už jsou legendární. Doporučil bych vám kompletní zabíjačku, má jemné střívko a jitrnice a jelítka se rozplývají na jazyku. A i když ho ořežete na kost, za dva dny je zase celý, tak rychle dorůstá!"
...Pak ho jeden z lidí poznal a to, co mu rychle pošeptal, ho vyděsilo víc než všechny potoky krve nebo vyhřezlá střeva: "Teď ti teprve začne peklo, soudruhu."
---
Jo, a "věnování" Putinovi na začátku knihy z konce února 2022 je pěkně mrazivé.

AirshipPirate
20.08.2024 3 z 5

Musím říct, že dvojka mi moc nesedla. Peklo pořád dobrý, ale ta nebeská fáze mě nebavila. Navíc nějak nevím jak to celé koresponduje s epilogem první knihy. Škoda, jsem trochu zklamaná, protože po jedničce jsem byla opravdu namlsaná na pořádnou jízdu.

Město v oblacích, Území vlků a další knižní novinky (18. týden)

01.05.2022

Láska a jiná slova, Smějící se bestie a dalších 60 knižních novinek (17. týden)

24.04.2022

V Pekle, kde nemrtvý nedokážou spát, se špatně odhaduje čas.

Koho nám to čerti nesou?

Opět se pokoušel modlit. Dělal to však mechanicky, bez skutečné víry. Už věděl, že ho Bůh opustil.

Více citátů z knihy najdete u autora.

Kniha Invaze v seznamech

Roman Bureš