Já jsem hlad přehled

Já jsem hlad
https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/216852/mid_ja-jsem-hlad-216852.jpg 4 556 556

Autorka přichází s vrstevnatým vyprávěním, jehož rámec tvoří zachycení zápasu s mentální anorexií, hledání životních cest a návrat k ženské duši. Dotýká se složitých rodinných vazeb a traumat, milostného tápání i hledání útočiště v náhradním vztahu, který má až skandální přídech.

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Já jsem hlad. Přihlašte se a napište ho.

Lu_Si
14.12.2024 5 z 5

Tato kniha není její obálka. Ústředním tématem není tělo a hlad, jak by se mohlo zdát...ale potřeba tepla, lásky, zázemí. Silný životní přiběh Petry Dvořákové, jedné z mých top 3 autorek. 140 stránek zpovědi, ve které mnohé nezazní a přesto je skryto mimo slova. V knihách Petry Dvořákové jsem vždy nacházela něco zvláštního, co mě trochu rozčilovalo, ale zároveň dělalo četbu emotivní. Jsou tím opakované vzorce chování lidí - sobecké, bez empatie, porozumění, vlídnosti, což mě nutilo přemýšlet, odkud bere autorka inspiraci.
Z odpovědi, kterou tato kniha dává, mi bylo opět smutno. Jako při čtení Sítí, Vran, Dědiny. Smekám před autorčinou upřímností. A taky její autenticitou, odvahou sdílet bolest a přiznat omylnost, slabost... A zároveň silou, která je potřeba ke sdílení takového osobního příběhu se světem. Mnohé z těch pocitů jsou v každém z nás a báli bychom se je ukázat i nejbližším, natož je veřejně odhalit. Tleskám. Knize i autorce.

MiraRunaway
19.11.2024 3 z 5

Jít takto "s kůží na trh" a odhalit své niterní pocity a problémy je velmi odvážný počin. Obzvlášť pro člověka nemocného. Měla jsem určitou představu, co je vlastně onemocnění mentální anorexie a díky knize jsem zjistila, že mé vědomosti byly velmi zkreslené, ne-li přímo milné. Proto stála za přečtení. Bohužel ale forma byla pro mě velmi zvláštní, nesedělo mi skákání v čase a bylo těžké najít pochopení pro některé chování autorky, protože každé téma (konkrétně hlavně vztahy, vazby) pro mé pochopení nebylo dostatečně rozvinuté. I když se necítím být s vypravěčkou této knihy "na stejné vlně" určitě neměním svůj názor, že paní Petra Dvořáková je špičková česká spisovatelka, jejíž psaný projev je fantastický.

kristyna.havlov
22.08.2024 3 z 5

Po knize jsem sáhla, protože mě životní příběhy různých lidí zajímavají, může vám to rozšířit obzory, jak se asi dotyční cítí. Každopádně leč je kniha tenká a přečetla jsem ji za tři dny, nějakým způsobem mi nevyhovovala. Na mě asi autorka zabíhala i dost mimo téma té anorexie (na které jsem se ,,těšila,,). Každopádně chápu, že člověk nemá anorexii hned a že ho k tomu něco vede (proto to rozepisovani). Dávám poklonu, že nám dala autorka možnost nahlédnout do svého soukromého života.

Kniha Já jsem hlad v seznamech