Já, Smrt přehled
Aleš Novotný
Místní gymnázium se potýká s vandalismem nebývalého rozsahu. Souvisí nějak posprejovaná zeď školy, vyplavené záchody a rozbité okno ředitelny s nedávnou brutální vraždou studentky Julie Formanové? Vše ukazuje na partičku teenagerů soustředěnou kolem Julčina dvojčete Sabiny. Tajemství, které spojuje nesourodou skupinu přátel, roztočí kolotoč krutých událostí. Na povrch začíná vyplouvat skutečnost, že někteří z nás jsou schopni zabíjet druhé bez mrknutí oka… Jenže i tam, kde vládnou nenávist a lži, může přežívat naděje.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Já, Smrt. Přihlašte se a napište ho.
![roman9276 roman9276](https://www.databazeknih.cz/img/users/15_/154539/m_roman9276-65b923cb854f9.jpg?v=1706632140)
![2 z 5 2 z 5](img/content/ratings/2.png)
(SPOILER) Jako by tu knihu psali dva různí lidé. Poetická přirovnání přebíjely stupidní dialogy postav. Pořád se opakovala nějaká hra, pořád dokola, to mě taky nebaví, když se o něčem pořád letmo zmiňuje autor a rozuzlení dá až na konci, akorát na to upozorňuje a já jsem frustrovaný. Wow efekt se nekonal, protože jak to bylo s dvojčaty jsem odhalil sám přibližně v polovině knihy, a to proto, že už jsem to někde četl, za to jsem strhl ještě jednu hvězdu. Moc postav, přebíjely se dohromady a konec byl za mě až šíleně urychlený. Děj nebyl uvěřitelný, postavám něco chybělo, autor jim nevdechl život a problém byl i to, že jich tam na tak krátkou knihu bylo až moc. Autor píše dobře, ale tohle dílo se za mě nepovedlo.
![oleg121 oleg121](https://www.databazeknih.cz/img/users/19_/195731/m_oleg121-65a997ecc26e3.jpg?v=1705613293)
![2 z 5 2 z 5](img/content/ratings/2.png)
Musím povedať, že ostatné dve knihy, ktoré som od autora čítal (Pamatuj na smrt a Dokud dýchám), ma bavili viac.
Thrillery, ze kterých tuhne krev v žilách
26.09.2022
Vychází Krvavé stíny a další knižní novinky (36. týden)
04.09.2022
Kniha Já, Smrt v seznamech
v Mé knihovně | 173x |
vraždy nenávist tajemství pomsta alkoholismus střední školy pro dospívající mládež (young adult) kriminální thrillery psychopati, sociopati LGBT, queer, LGBT+Autorovy další knížky
2019 | ![]() |
2021 | ![]() |
2021 | ![]() |
2022 | ![]() |
2022 | ![]() |
Někdy musím sama s recenzemi počkat, děj knihy nebývá jednoduchý na vstřebání. Této obzvlášť. Dočteno v půlce ledna, recenzuji dnes.
Další nervydrásající thriller z edice Young adult. Většinou je člověk schopný zabít jen, aby bylo po jeho.
Začátek roku v jednom gymnáziu nezačíná zvesela. Zničená stěna budovy školy je pro studenty mírným rozptýlením. Když se ale koncem ledna objeví na školním pozemku sněhulák se zbraní, jsou nervozní všichni. Zároveň něco takového vyvolává senzaci, žáci si fotí vše, dokud to stoji. Ale vyvolává to v nich i znejistění. To původně radost nosící bílé něco bylo oblečeno hodně zvláštně. Jak by řekla paní Hartmanová. Ale ředitelku gymnázia nezabil sněhulák, jak si čtenář může myslet, jen ji pořádně vystrašil. To ale není zdaleka vše.
Tajemná hra s lístečky, hráči nesmí přestat bez vědomí ostatních...
Thriller s prvky krimi je psaný v er- formě, na začátku se objevuje větší množství postav, které může působit zmateně, ale spolu souvisí. Např. matka jednoho studenta onoho gymplu, kamarádka a sestra dvou zavražděných děvčat nebo policista vyšetřující sérii zvláštních událostí.