Jak daleko k Babylonu přehled

Jak daleko k Babylonu
https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/2348/bmid_jak-daleko-k-babylonu-XqW-2348.jpg 4 22 22

Jak daleko k Babylonu je příběh dvou irských chlapců, jejichž přátelství a společné vášni pro koně stojí v cestě třídní původ a náboženství. Táž propast mezi společenskými vrstvami je rozdělí i poté, co dobrovolně narukují do britské armády a odcházejí bojovat do zákopů první světové války. Bohatý Alexander z protestantské rodiny do války uniká před svou chladnou, ambiciózní matkou a chudý vesnický hoch Jerry zas touží nabýt vojenských dovedností, které by posloužily irské snaze o emancipaci. Román Jak daleko k Babylonu byl i zdramatizován a v roce 1982 zfilmován.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Academia

How Many Miles to Babylon?, 1974

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Jak daleko k Babylonu. Přihlašte se a napište ho.

Moňa69
26.02.2014 2 z 5

Přátelství mezi chlapci a pouto pevnější než cokoli na světě, ale když mě to tak strašně nebavilo:(

dark.ma93
01.09.2012

O jednom z nejsilnějších přátelstvích, jaké může být. To je prostě hezký:))

Patw
26.05.2012 5 z 5

Nádherná kniha. Přátelství mezi Jerrym a Alecem je hlubší než se na první pohled zdá. Příběh je krásně vytvořený a ještě lépe napsaný. Velkým plusem je styl psaní autorky Johnston, a nepoužívání kapitol, co se k této knize skvěle hodí - má to své plus i mínus.

Kniha Jak daleko k Babylonu v seznamech