Vánoční stromek přehled
Jennifer Johnston
Constance Keatingová, která prožila celý svůj dospělý život odcizena od rodiny i od Irska, v jakémsi vnitřním vyhnanství, se vrací krátce před Vánocemi domů zemřít. Do líčení jejích posledních dnů se neustále prolínají vzpomínky, útržky minulosti, takže se před námi postupně rozvíjí celý život umírající ženy. Constance čeká na nevyhnutelnou smrt a zároveň i na příchod otce svého dítěte, aby vše skončilo tak, jak si to přeje. Úsporné vyprávění, typické pro autorku, nás dovede k nádhernému a zcela nečekanému konci.... celý text
Literatura světová Romány
Vydáno: 2005 , AcademiaOriginální název:
The Christmas Tree, 1981
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Vánoční stromek. Přihlašte se a napište ho.
Čtu většinou večer nebo v noci, což se mi u téhle knížky nevyplatilo. Není přehnaně sentimentální, přesto se mi usadila v hlavě a měla jsem do rána co řešit. Zemřít podle svého a tam, kde to má člověk rád, je v dnešní době skoro zázrak.
No mě popravdě kniha zklamala. Hlavní postava mi byla nesympatická a její myšlenkové pochody jsem občas nechápala. Navíc autorka neustále skákala v myšlenkách do minulosti, ale bylo tak zpřeházené, že jste občas nevěděli co se vlastně v jaké posloupnosti stalo.
Kniha Vánoční stromek v seznamech
irská literaturaAutorovy další knížky
2004 | Opuštěné nádraží |
2005 | Vánoční stromek |
2005 | Jak daleko k Babylonu |
2007 | Stíny na kůži |
2004 | Kapitáni a králové |
Smutné, ale dobře se četlo...