Kapitáni a králové přehled
Jennifer Johnston
Ve středu pozornosti irské spisovatelky Jennider Johnstonové, kterou znají naši čtenáři z novely Opuštěné nádraží, jsou nečekaná osudová přátelství, která na pozadí dramatických dějin její země vypovídají o podstatě lidské přirozenosti a lidském údělu. Osud starého pána, jehož svět je zalidněn postavami minulosti – jeho zanedbanou ženou, chladným, netečným otcem a atraktivní matkou, milující jeho bratra – je náhle narušen příchodem drzého venkovského zrzka, jenž příslibem přátelství zažene stíny minulosti. Elegantní, subtilní, mistrovská, dojemná, to jsou přívlastky, kterými kritika charakterizovala tuto prózu, evokující naše osobní selhání, odpuštění i naději.... celý text
Literatura světová Romány
Vydáno: 2004 , AcademiaOriginální název:
The Captains and the Kings, 1972
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kapitáni a králové. Přihlašte se a napište ho.
Jednu hvězdičku za konec, jinak celá knížka byla o ničem. Vůbec jsem nechápala o co tam mělo jít. Zakončení ale celé té situace bylo originální.
Kniha Kapitáni a králové v seznamech
2004 | Opuštěné nádraží |
2005 | Vánoční stromek |
2005 | Jak daleko k Babylonu |
2007 | Stíny na kůži |
2004 | Kapitáni a králové |
Jedná se o kratší knihu, v podstatě delší povídku o přátelství mezi starým mužem na sklonku života a mladým chlapcem, co vše z toho může vyústit, se dozvíte v příběhu. Jediné, co mi vadilo, že kniha není rozčleněná na jednotlivé kapitoly.