Jak se stát bubeníkem královské gardy přehled
Zdeněk Mahler
Značně náročný příběh lorda snílka, který se se svým sluhou a malým chlapcem Tomem vypraví na ostrov Utopii po vzoru Thomase Mora, přistane v dnešním Londýně a prožívá veselé i vážné příhody při střetání ideálu se skutečností. Ironické a satirické prvky příběhu pochopí spíš vyspělejší čtenář.
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Jak se stát bubeníkem královské gardy. Přihlašte se a napište ho.
Mé první setkání se starou dobrou Anglií. Kdysi, při čtení Mahlerovy knihy, se mi zdála úžasná. Teď, když už mám za sebou dost cest do tenkrát vysněné země, vidím, že ta nová Anglie je sice jiná, časy se prostě mění, ale lidé jsou tam příjemní, památky velkolepé, stavby úžasné, muzea a galerie skvělé (a zadarmo), tradice viditelné na každém kroku. A Londýn se stal po Praze mým druhým nejoblíbenějším městem. Doufám, že po loňské absenci se tam letos zase na pár dní podívám.
100 % (aktuálně 9 hodnotících s průměrem 82 %).
Kniha Jak se stát bubeníkem královské gardy v seznamech
2011 | Muž, který přežil Lidice |
2007 | Ano, Masaryk |
2003 | Katedrála |
2011 | Nokturno |
1998 | Spirituál bílého muže aneb Dvořák v Americe |
Vydalo Státní nakladatelství dětské knihy, a přece si myslím, že ta kniha vůbec není pro děti.
Měli jsme tuhle knihu v knihovně celé moje dětství a nikdy jsem neměla touhu ji vůbec otevřít.
Nedávno jsem si ji vzala domů, že ji zkusím přečíst synům a nejdřív že si ji přečtu sama.
Příběh lorda z Lancasterů pro ně bude snad, až budou starší, jestli však budou chtít něco takového číst.
Mně se to líbilo, bylo to tak nějak hezky po anglicku padlé na hlavu :-)