Jakub a hvězdy přehled

Jakub a hvězdy
https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/220356/bmid_jakub-a-hvezdy-220356.jpg 5 22 22

Odnepaměti lidé pozorují hvězdy, seskupují je v souhvězdí, dávají jim jména a vymýšlejí si k nim příběhy. Stejně si v této knize vymýšlejí příběhy i rodiče malého Jakuba, aby mu pomohli rozhodovat se v životě správně. Spisovatelka a ilustrátorka Renáta Fučíková se inspirovala kulturami z celého světa, aby vytvořila zcela novou mytologii vážící se ke dvanácti znamením zvěrokruhu. Každý příběh si vás ihned získá svou magickou atmosférou, krásným jazykem plným barev, chutí i vůní, a nádhernými ilustracemi. A všechny příběhy dohromady ukazují, že jakkoli časově či zeměpisně jsou od sebe lidé vzdáleni, prožívají stále stejné radosti i starosti. Nezapomeňte večer zvednout hlavu a podívat se k nebi. Naši hrdinové – statečná Brí, zbrklý Aplun, šikovný Jákob, krásná Kašape a osm dalších – tam čekají, až si přečtete jejich podivuhodná dobrodružství.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Jakub a hvězdy. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (4)

klarazelena
03.11.2020 5 z 5

Kniha je nádherná vizuálně, ale text trochu škobrtá. Nápad spojit hvězdy s příběhy o jejich vzniku je dobrý a moc mě zaujal, ale samotné příběhy byly příliš neevropské a neuchopitelné a podobaly se jeden druhému. Knihu jsme s těžkým srdcem odložili, asi chce svůj čas.

lushi
05.02.2020 4 z 5

Vyprávění neplyne moc hladce, dialogy občas zní nepřirozené, ale kostra příběhů je skvělá a líbilo se mi multikulturní pojetí výkladu souhvězdí. Nejkrásnější jsou ale stejně ty ilustrace!
Škoda, že nakladatel zvolil těžký lesklý papír, k těmto ilustracím by mi víc seděl nějaký víc strukturovaný, na omak příjemný papír (a kniha by potom možná nebyla tak strašně těžká).


yellowbanna
29.09.2018 5 z 5

Nádherná, výpravná kniha pro, chtělo by se napsat, náročného dětského čtenáře :-) Je věnovaná dětem od osmi let, ale dá se číst i mladším dětem, i když asi spoustu věcí nepochopí. Dávné příběhy inspirované hvězdnou oblohou, cesty časem i prostorem ke starým a slavným civilizacím a jejich legendám a mýtům. Dvanáct měsíců v roce, dvanáct příběhů. To vše rámované vyprávěním pro osmiletého chlapce. Zase jsem se na večerní předčítání dětem těšila o něco více.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Jakub a hvězdy v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených27x
ve Čtenářské výzvě5x
v Doporučených3x
v Knihotéce11x
v Chystám se číst33x
v Chci si koupit17x
v dalších seznamech2x