Jediná bytost přehled
Martin Sichinger
Jižní Čechy, jaro 1937. Mladý strážmistr Jan Zatloukal slouží na četnické stanici ve Lhotě nad Lužnicí. Jeho strýc je nejbohatším sedlákem v okolí a Zatloukal tajně doufá, že po něm zdědí největší statek v okolí. Teprve potom se bude moci oženit a založit rodinu. O šest let později jsou všechny jeho plány v troskách. V lesích u Lhoty seskakují čeští parašutisté vysazení z Anglie a právě Zatloukalův strýc je na seznamu těch, které mají kontaktovat. Napínavý příběh zachycuje osudy lidí na českém venkově během konce první republiky, druhé světové války i událostí po únorovém převratu.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Jediná bytost. Přihlašte se a napište ho.
Nebylo to špatné, ale ani nějaké skvělé. Téma bylo ponuré, mě ovšem zajímá. Na začátku jsem byla trochu ztracená v prolínání dějů. Konec a rozuzlení bylo za mě opravdu nečekané a zajímavé
Sichinger zraje jako víno. Prvotiny se nedají číst vůbec, naopak poslední knihy jako Kocovina šumavského léta nebo Meyrovo sklo jsou skvělé. Tohle je kniha patřící spíše na začátek tvorby a taky to podle ní vypadá. K učtení už to naštěstí je, ale mnoho konstruktů, reálií i samotná dějová linka nejsou příliš věrohodné. Kdo máte málo času, sáhněte spíše po pozdějších dílech autora.
Kniha Jediná bytost v seznamech
v Mé knihovně | 63x |
2012 | Duchové Šumavy |
2011 | Smrt krále Šumavy |
2018 | Kocovina šumavského léta |
2008 | Cukrový klaun |
2023 | Zítra přijde Olah |
Našla jsem jednu chybu - v roce 1947 se jedna osoba rozhodně nemohla pohybovat kolem Havířova, protože ten vznikl až v roce 1955.