Julie na prázdninách přehled
Christiane Gohl
Julie a... série
Volné, v pořadí páté pokračování příběhů o Julii, která miluje koně. Tentokrát se Julie nemůže dočkat brigády u islandských koní. Čtenářům kolem deseti let. Julii už bude zanedlouho čtrnáct let a právě se rozhodla, že se určitě stane trenérkou u koní. A na zkoušku chce o prázdninách vyzkoušet brigádu v jedné soukromé stáji. Společně s ní je zde několik dalších dívek, ambiciózní Marlen, dívka z Islandu Veggy, kterou předchází pověst výborné jezdkyně a jiné. Dívky čeká tvrdá práce, ale odměnou je pro ně společnost koní a jízda na nich. Kniha v závěru nabízí i ilustrovaný slovníček jezdectví. ... celý text
Pro děti a mládež Dívčí romány
Vydáno: 2004 , Albatros (ČR)Originální název:
Julia - Ferienjob mit Islandpferden, 2002
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Julie na prázdninách. Přihlašte se a napište ho.
Nevzpomínám si, v kolika letech jsem knížku četla, ale byla pro starší děti a mě trochu nudila "dospělost" příběhu. Soucítila jsem však s ryzákem Glaumurem, jehož jméno mi nepochopitelně utkvělo v paměti do dneška. A druhá část příběhu, akčnější než první, mě nakonec dokázala zaujmout.
Krásná a zajímavá série, která dokáže podrobně a přesto jednoduše popsat problematiku koní a jezdectví. Vřele doporučuji!!
355 knižních tipů na téma prázdnin
04.07.2022
Kniha Julie na prázdninách v seznamech
2011 | Ranhojička |
2010 | V zemi bílého oblaku |
2014 | Ostrov tisíce pramenů |
2011 | Maorčina píseň |
2012 | Volání ptáka kivi |
Jako dítko jsem tuhle sérii měla moc ráda. Takové to, když nestačily Dívky v sedlech.