Kalmann přehled

Kalmann
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/532657/bmid_kalmann-65d60262f1265.jpg 4 268 268

Kalmann série

1. díl >

Jako rapl a šašek vypátrá víc, než je zdrávo. A to i bez zdravého rozumu Kalmann Óðinsson z rybářské vísky Raufarhöfn na nejsevernější výspě Islandu má o kolečko víc. Nebo míň, což je mu putna, protože matematiku a celou školu protrpěl a v Kristových letech dál ztělesňuje obecního rapla s tátou bůhvíkde. A místní, co nemíní pocítit sílu jeho vzteku, jeho stav respektují i s hvězdou samozvaného šerifa na klopě. Má taky udržovanou starou mauserovku, chuť najít si ženu a řešit záhady, kterých mu život do cesty nastavěl habaděj. Když jednou na návrší nad vesnicí objeví kaluž krve a hned poté se začne pohřešovat zdejší prachatý hoteliér, je v kulisách arktické běloby zaděláno na černou grotesku s praštěným antihrdinou. Jenže tady cosi smrdí. Že by dobře uleželá krize v zemi, již dávno neuživí pouze turisté? Vraždila tu snad litevská drogová mafie? Anebo žralok, kterého umí Kalmann ulovit a naložit stejně božsky jako jeho milovaný děda? Houby. Policistka Birna i my budeme ještě čubrnět. Značně nespolehlivý šaškovský vypravěč je sice „tam nahoře pomalejší“, zato ví o islandské přírodě víc než kdo jiný. Korrektomundo!... celý text

Vydáno: audiokniha , OneHotBook

Kalmann, 2020

Interpreti: Jan Meduna

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kalmann. Přihlašte se a napište ho.

david6273
14.12.2024 audiokniha 3 z 5

Příběh s "forrestgump" nádechem vás zahřeje u srdce. Vesnické pako s čistou duší, které se připomotá k nečemu, kde nemělo být. Lehce úsměvné a zároveň empatické detektivní vypravování v drsné krajině.

pakoshka
14.10.2024 3 z 5

Milé, ale vlastně trochu nudné. Kalmanna jsem četla snad přes týden a vlastně jsem se ke čtečce musela trochu nutit.

nula87
07.10.2024 audiokniha 4 z 5

Ze začátku mi to přišlo trochu divné a neuchopitelné, ale postupem času se to začalo skládat do velmi zajímavé a zábavné historky s trochou napětí.

Falešné růže, Osamělé srdce a další knižní novinky (16. týden)

16.04.2023

Kniha Kalmann v seznamech